Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
zanimalo me... |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
mozeli mi neko reci koji su simptomi i kako prepoznati kada je kornajca "trudna" i gdje bi mogla da snese jaja
hvala :)))
Pisano: 24.01.2010
|
|||
|
Re: zanimalo me... |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
cao Jasmina :D
vidjet ces tako sto ce ona poceti zadnjim nogama gurati kopati pijesak..to jeste zakopavati...cudno ce se ponasati
Pisano: 25.01.2010
|
|||
Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ja nemam pjesak u aq cula sma da nije dobar za oci kornjaca
hvala punooo :)
Pisano: 27.01.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
trebas staviti pijesak u akvarijum...i u vodi i na kopnu....pogresno si cula...pijesak nema nikakve veze sa ocima,neko te je slagao
Pisano: 28.01.2010
|
|||
Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ok tnx ja neznam jeli moja kornjaca "trudna" nema nikakvih naznaka ali me zanimalo ako se to desi sta da radim ja imam i muzijaka :)
Pisano: 29.01.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kornjače naravno ne mogu biti plodne ako ne idu u hibernaciju svake godine!
Pisano: 30.01.2010
|
|||
"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat . |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Pozdrav, da bi kornjaca uopce mogla nositi jaja mora biti dovoljno velika i spolno zrela. "Simptomi" koje mozes uociti je pojacana aktivnost (trazenje mjesta za polaganje jaja), kopanje straznjim nogama po kopnu, polaganje glave na kopno (mjerenje temperature potencijalnog mjesta polaganja bradom) i ponekad odbijanje grane. Kornjacu je također moguce oprezno popipati u supljine gdje uvlaci straznje noge i osjetiti da li ima jaja. To treba jako oprezno izvesti! Citiraj:
Posuda za polaganje jaja bi trebala biti prostranija od navedenih dimenzija, barem povrsine 40x50, ako ne i vise. Iznad jednog kuta te posude je potrebno postaviti lampu da grije na 30-35 stupnjeva. U tom slucaju kornjaca primicanjem ili odmicanjem od lampe bira temperaturu gnijezda. Sto se tice inkubatora, on se moze vrlo jednostavno sloziti u manjem akvariju sa obicnim akvarijskim grijacem, evo ti primjera u privitku. Sve kornjace koje u prirodi hiberniraju moraju hibernirati kako bi uopce moglo doci do oplodnje sto je vec spomenuto. Druga stvar, crvenouhe, zutouhe i ostale kornjace koje se na milijune razmnozavaju na farmama kornjaca nema smisla razmnozavati, stovise nepozeljno je jer ih i ovako vec ima previse bez doma.
Pisano: 06.02.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
hvala punoo :)
Pisano: 22.02.2010
|