NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
56 korisnika su online (6 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 56

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

Čančara - hibernacija
Početni član
Početni član

See User information
Dobar dan, kornjaca se zakopala ispod borica no mali dio oklopa se blago nadzire ispod grančica i grumencica zemlje , što trebam napraviti?

Dodaj datoteku:

jpg  20141102_114518.jpg (341.60 KB)
3647_54560eadc02f2.jpg 640X480 px

jpg  20141102_114513.jpg (288.84 KB)
3647_54560ecd3b9ce.jpg 640X480 px

jpg  20141102_114506.jpg (214.03 KB)
3647_54560edd34d52.jpg 640X480 px

Pisano: 02.11.2014
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Odg.: Čančara - hibernacija
Početni član
Početni član

See User information
Postovani, dobila sam nedavno kornjacu (cancara) od prijatelja (otp stara god i pol,2) koja je kod njega zivjela jedno vrijeme (proslu zimu nije hibernirala) ali mi ju je poklonio jer sam ju nakon par tjedana cuvanja jako zavoljela. Iz kontinentalnog dijela Hr sam i znam da joj tu nije prirodno staniste i da zapravo ona tu ne bi smjela i trebala bit (tako da odmah preskocim dio gdje pisete zao mi je sto je tvoja kornjaca zamijenila svoje prirodno staniste i ostalo).. :)
Sljedeca pitanja su vezana uz hibernaciju.
Kornjacu drzim u terariju i kad je bilo lijepo vrijeme pustala sam ju van na sunce dok sam ju po noci unosila u kucu. Sad kad je hladno stalno je u kuci u terariju. Prvo je bila u dnevnoj sobi gdje se i lozi, zatim u blgavaonici u kojoj je bilo 15ak stupnjeva i sad je u blagavaonici u kojoj su zatvorena vrata i 10 stupnjeva. Postepeno sam ju pripremala za zimu. I dok ju nisam hranila 3 tj kako bi izbacila sve iz sebe odlucila sam u terariju stavit zemlju i onda suho lisce pa mahovinu kako bi tamo obavila zimski san, svaki dan je bilo neko cudno vrijeme i nikako da sam to isla nabrat. I dok sam jedan dan odlucila to ic nabrat vec je kornjaca spavala samo na zemlji u kojoj je inace u terariju. Nisam ju htjela budit ali sam vidjela da je samo malo pomaknula nogicu. Izvadila sam ju (nije vadila glavu iz oklopa) i stavila lisce i mahovinu te ju vratila nazad u terarij i stavila oko nje mahovinu i malo preko nje. Tako sad vec par dana spava u tome i ne mice se. Strah me da nisam nesto pogrijesila. ZNACI NIJE SE SAMA UKOPALA. Molim vas recite vase misljenje o tome da li sam sve ispravno napravila?
I sve vise razmisljam da ju vratim u njezino prirodno staniste sljedece ljeto iako ce mi bit jako tesko, ali znam da tamo pripada. Da li ce ona uspjet prezivjet ako je vec naviknuta na ovakav zivot? Ne zelim ju vratit jer ju jako volim ali ne znam, tako bi vjerojatno bila sretnija...
Unaprijed hvala na pomoci!

Pisano: 15.12.2018
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum