Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: upala pluca ili sta...? |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
znas kako kornjaca pliva kad je zdrava..pa uporedi ima li razlike....neznam to mi je nesto cudno pravo...kako moze jedan dio dana biti sretna a drugi ne ....vjerovatno je neki problem sa disnim organima...ali neko iskusniji ce ti bolje reci
Pisano: 19.10.2009
|
|||
Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra
|
||||
|
Re: upala pluca ili sta...? |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav,
malo mi je neobicno da se kornjaca u pravilnim uvjetima razbolila. Kihanje i ispustanje zvukava je znak respiratorne infekcije, moguce i upale pluca. Kada kornjaca ima upalu pluca u plucima joj se stvara sekret i zato je nakosena u lijevu ili desnu stranu. Predpostavljam da je do ovoga doslo zbog nedostatka poklopca, odnosno propuha. Bez obzira na to sto ima grijac i spoticu mora termometrom provjeriti da li su temperature odgovarajuce. Temperatura vode mora biti oko 26 stupnjeva (sada neka je povisi na 28-29) i jos vaznije temperatura kopna i zraka kojeg kornjaca udise mora biti barem 35 stupnjeva! Ta spotica mora biti dovoljno jaka i postavljena na pravilnu udaljenost da postignes tu temperaturu! Preko neci, kada je svjetlo ugaseno akvarij je potrebno prekriti necime da se zrak previse ne ohladi. Neka prekrije samo 3/4 akvarija da kornjaca ima zraka. Prilikom provjetravanja prostorije u kojoj je akvarij ne smije dopustiti da se temperatura zraka u akvariju spusti. To je vjerovatno i uzrokovalo ovu upalu. Neka pripazi na navedeno i neka hrani kornjacu sto bolje (kvalitetnije) i kornjaca bi se trebala oporaviti. Ako ce temperatura zraka biti pre niska ili kornjaca izlozena propuhu stanje ce se samo pogorsavati!
Pisano: 19.10.2009
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.