Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: Svetli oklop? |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Cekaj, sto na kraju ti sve imas od opreme?
Pisano: 20.09.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Citiraj:
Napisah u prvom postu, uva/b lampu, filter, aq je oko 50l, kopno napravljeno od mangrovog drveta, kamenje i neke plasticne biljkice, e da dajem joj i sipinu kost povremeno, povrce nece za sada, ali je stara mesec ipo dana...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Aha, promaklo mi je, sorry.
Ljeti si se mogao provuci bez grijaca i lampe za grijanje, ali sada vise ne mozes. Temperatura vode moze biti 28-30 stupnjeva samo ako je temperatura prostorije nekoliko stupnjeva toplija. Ako neces grijati svoj stan ili kucu na 30 stupnjeva zimi voda nece biti u optimalnim granicama, prema tome morati ces kupiti grijac za vodu. Sada je vec malo zahladilo i poprilicno sam siguran da voda u akvariju nije vise toliko topla. Za temperaturu kopna ista stvar, morati ces staviti lampu za grijanje. Sada za pocetak stavi obicnu stolnu lampu iznad da grije, jer ne treba dugo da dođe do respiratorne infekcije. Koji je tip lampe ta UVA-UVB? Neonka, stedna...? Mladuncima je toplina jako vazan uvjet, nemoj ga zanemariti.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
smanji temperaturu na grijecu stavi 26-27 stepeni..zimi mozes staviti na 28
|
|||
Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Citiraj:
Znam za grejacu uzecu ubrzo jedan... A sto se tice grejanja moje sobe meni je uvek 25stepeni u sobi, minimum, sto je za mene leti uzas Sijalica je exo-terra solar glo od 125w... Uh gde ga zanemariti, volim ga vise od sebe valja li cemu ovo? jel cu time zagrejati dobro vodu? http://www.exo-terra.com/en/products/turtle_heater.php inace vodu menjam na svaka 7dana kompletno, ubise me alge!
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
sve sve ali idalje mi niko nije rekao sta su one zute fleke na oklopu? niti su mekane niti ista, ne govorim o grbi, on se dosta zavlaci ispod mangrovog drveta pa verovatno tu i grebe tu grvu na oklopu...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Citiraj:
E hvala, predpostavljao sam da je to optimalana temp.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ovaj grijac ti je odlican,cak ima i svoju zastitu....a sto se tice algi previse svjetlosti moze uzrokovati alge
|
|||
Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Citiraj:
Oki ako ne budem uspeo da narucim njega uzecu jbl-ov... A ima neki algizit jbl-ov, tabletice za odstranjivanje algi, ne znam da li je to neko koristio...
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.