NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
98 korisnika su online (40 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 98

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 (2)

Re: Voda za kornjace
Početni član
Početni član

See User information
Neonka je za reptile a nastavci o kojima sam pisao su neki kutevi za usmijerit vodu ,rijesio sam tako da sam otisao u pet shop i uzeo drugi filter! Onaj prvi je stvarno rondao malo previse!Moram malo usmijerit vodu jer jadne kornjace nemogu normalno plivat jer ih mlaz baca ne sve strane! Koliko vremena uostalom taj filter mora radit dnevno? Sad u akvariju ima cca 60 litara vode a filter ima protok 730l/h!
Bit cu dosadan ali moram jos nesto pitati, lampa za grijanje kopna bas mora biti kupljena u pet shopu ili mogu koristit bilo koju zarulju npr Osram ili nesto slicno! Jer ove u shopovima su abnormalno skupe!

Pisano: 14.10.2008
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Filter mora raditi cijelo vrijeme. Ako ga ugasis nitrificirajuce bakterije koje vrse biolosku filtraciju ostaju bez kisika i ugibaju. Isto tako filter materijal moras prati u akvarijskoj vodi.
Lampa za kopno moze biti obicna reflektorica.

Pisano: 14.10.2008

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Eto samo da se nadovežem na ovu temu. Obavezno stavi ispod akvarija stiropor, jer ja sam imao "nezgodu" kad je kornjača uspjela oklopom udariti (ili je gurnula kamen) o dno i pukao je, na način da to nisam niti primjetio, u biti pojavila se kao vlas kose pukotina.
Ujutro kada smo se probudili, imali smo "poplavu" tako da je moj savjet svakako staviti stiropor ili gumu ispod.
Također ja razmišljam da uzmem i onu neku gumu koju prodaju u pet shopovima specijalnog sastava, takoda jednostavno postavim na dno akvarija kako bih spriječio ovaj nemili događaj.
Inače, ova tema mi je došla k'o naručena, jer sam upravo u fazi dizajniranja i osmišljanja sadržaja i svega ostalog vezanog uz akvarij.
:)

Pisano: 15.10.2008

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ne mora znaciti da je kornjaca kamenom razbila akvarij. Ako povrsina na kojem se nalazi akvarij nije u potpunosti ravna akvarij moze puknuti zbog vode koja pritisce dno u neravnu povrsinu.
U pet shopovima prodaju neku vrstu tvrde, tanke spuzve koja se stavlja ispod. To je dosta slicno onim mekanim podlogama koje se postavljaju ispod laminata, ne bi rekao da je to specijalnog sastava. Jedina dobra stvar kod tih spuzva je sto su tanje i ljepse izgledaju od stiropora.

Pisano: 15.10.2008

Početni član
Početni član

See User information
Stiropor sam stavio 2 cm i to onaj malo tvrdji da se staklo ne uvije po sredini iako mislim da bi bio dovoljan i onaj obicni bijeli!

Pisano: 16.10.2008

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum