Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Voda za kornjace |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Filter mora raditi cijelo vrijeme. Ako ga ugasis nitrificirajuce bakterije koje vrse biolosku filtraciju ostaju bez kisika i ugibaju. Isto tako filter materijal moras prati u akvarijskoj vodi.
Lampa za kopno moze biti obicna reflektorica.
Pisano: 14.10.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Eto samo da se nadovežem na ovu temu. Obavezno stavi ispod akvarija stiropor, jer ja sam imao "nezgodu" kad je kornjača uspjela oklopom udariti (ili je gurnula kamen) o dno i pukao je, na način da to nisam niti primjetio, u biti pojavila se kao vlas kose pukotina.
Ujutro kada smo se probudili, imali smo "poplavu" tako da je moj savjet svakako staviti stiropor ili gumu ispod. Također ja razmišljam da uzmem i onu neku gumu koju prodaju u pet shopovima specijalnog sastava, takoda jednostavno postavim na dno akvarija kako bih spriječio ovaj nemili događaj. Inače, ova tema mi je došla k'o naručena, jer sam upravo u fazi dizajniranja i osmišljanja sadržaja i svega ostalog vezanog uz akvarij. :)
Pisano: 15.10.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ne mora znaciti da je kornjaca kamenom razbila akvarij. Ako povrsina na kojem se nalazi akvarij nije u potpunosti ravna akvarij moze puknuti zbog vode koja pritisce dno u neravnu povrsinu.
U pet shopovima prodaju neku vrstu tvrde, tanke spuzve koja se stavlja ispod. To je dosta slicno onim mekanim podlogama koje se postavljaju ispod laminata, ne bi rekao da je to specijalnog sastava. Jedina dobra stvar kod tih spuzva je sto su tanje i ljepse izgledaju od stiropora.
Pisano: 15.10.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Stiropor sam stavio 2 cm i to onaj malo tvrdji da se staklo ne uvije po sredini iako mislim da bi bio dovoljan i onaj obicni bijeli!
Pisano: 16.10.2008
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.