Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: gnojivo i kornjača |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ako imas volje svakako otvori temu, bilo bi super da na ovom forumu i ja opet naucim nesto novo za promjenu :)
Najveci je problem u tome sto vecina ljudi koja dođe na forum nema nikakvih prijasnjih znanja o akvaristici i teraristici. A da bi se mogao pravilno brinuti za kornjace neke osnove iz oba podrucja se moraju svladati u jako kratkom roku. Tako da je pozeljno da sve bude sto jednostavnije, jeftinije i isplativije jer se rijetko kad nađe clan foruma koji je od pocetka znao u sto se upusta. Vecina ljudi se nađe s kornjacom u rukama i kada saznaju sto sve treba i koliko ce to kostati pocnu mijenjati boje...prvo poblijede od šoka, onda pocrvene jer su bijesni na gamad iz pet shopova sto ih je preveslala, pa pozelene jer im postane mucno kad vide koliko su love potrosili itd. itd. Tako da u sve to jos uvesti (pod obavezno) znanost morske akvaristike ne mozes od vecine ljudi ocekivati. Mene i kolegu admina stanikica ovakve stvari definitivno interesiraju. Ja npr. ne koristim aktivni ugljen prvenstveno iz razloga sto bi mi uz otpad pokupio gnojivo za bilje i ne trosi mi se novac na to s obzirom da uz pomoc jake bioloske filtracije (mediji od sintetickog stakla u svakom filteru) i bilja sve lijepo funkcionira vec 10-ak godina. A trosak kemijske filtracije (ugljen i zeolit) za moja 4 akvarija bi bila najmanje 100 kn mjesecno... Ovaj Purigen zvuci super, na Seachem uopce do sada nisam obracao pozornost jer sam mislio da je to ista tvrtka Sacem koja proizvodi one nekvalitetne Marathon vanjske filtere, sad vidim da je to skroz druga tvrtka. Gdje se sve moze taj medij nabaviti kod nas, samo Aquashop?
Pisano: 30.11.2011
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.