Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Mauremys rivulata |
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Našao sam zanimljiv video o držanju ove kornjače u akvariju. Pretpostavljam da se kod nas ta kornjača nikako ne bi mogla držati legalno jer je strogo zaštićena i nestaje iz prirodnog staništa.
http://www.youtube.com/watch?v=KsAPzjMK5BM&feature=channel&list=UL
Pisano: 24.06.2012
|
|||
|
Re: Mauremys rivulata |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ako nabavis legalno ovu kornjacu od nekog uzgajivaca sa papirima mozes je prijaviti u Ministarstvo kulture i legalno drzati.
U principu ista prica kao sa cancarama. Vise u Mauremysima u Hr. imas ovdje: LINK
Pisano: 24.06.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ove dvije vrste prirodno dijele staniste tako da si ne predstavljaju konkurenciju u smislu da postojanje jedne ugrozava drugu vrstu. Druga je prica kada ljudi u prirodno staniste ubace agresivniju i vecu egzoticnu vrstu poput crvenouhih kornjaca.
Pisano: 03.07.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Možda se nećeš složiti sa mnom, ali ja mislim da bi ovoj kornjači trebalo malo proširiti stanište. Vjerujem da bi uspješno mogla živjeti na jadranskoj obali od Baćinskih jezera pa sve do Splita, a možda čak i do Šibenika. Ako bi kornjača imala veće stanište i populacija bi bila veća.
Pisano: 07.07.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Zasto mislis da bi sjevernije od svog prirodnog stanista uspijevala ista bolje nego ovdje sto je? Razlog opadanja njihovog broja je urbanizacija, unistavanje prirodnog stanista i trovanje voda poljoprivrednim gnojivima. Sjevernije bi se kornjace suocavale sa istim problemima. Isto tako micanjem jedinki iz ovako osjetljivih populacija u svrhu prosirenja stanista bi ih samo priblizio izumiranju.
Pisano: 08.07.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Ne mislim da bi sjevernije živjela uspješnije, nego mislim da bi joj šanse za opstanak bile veće ako joj je i areal veći. Znam kod Trogira jedno mjesto, močvara Pantana, to je zaštićeni rezervat poznat po svojoj velikoj biološkoj raznolikosti. Mislim da bi se ova kornjača tamo dobro osjećala i uspješno napredovala, pa bi trebalo nekoliko primjeraka pokusno premjestiti tamo. Osim toga, kornjače imaju brojno pottomstvo, no samo neznatan broj mladih doživi reproduktivni broj. Uzgojem u zatočeništvu, gdje je stopa preživljavanja mladih gotovo 100 postotna također bi se mogla očuvati ova vrsta.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Da, ali ako uzmes nekoliko zdravih zivotinja iz populacije koja je u kriticnom stanju jedino ces potaknuti daljnje izumiranje vrste. Sanse za uspjesno razmnozavanje su vece sto je veci broj zivotinja na jednom mjestu. Radi se na tome da se te tri distinktne populacije ocuvaju, a ne pomijesaju i uniste.
Razmnozavanje u zatocenistvu je u planu, zato je i premjesteno nekoliko primjeraka u Zg Zoo.
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.