NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT
  
   Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
4 korisnika su online (3 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 4

više...
O kornjacama


Aktualno u forumu

Forum Index


Naslovna foruma » All Posts (troosti)

DnoDnoRe: Živa hrana u prehrani
#1
Početni član
Početni član


Svoje kornjače ne hranim samo mesom, već im dajem i kukce, puževe i kišne gliste. Žive ribice im iz moralnih razloga ne dajem, ipak su to kralješnjaci što znači da su na višem stupnju razvoja nego kukci i ostali beskralješnjaci, pa samim time i više osjećaju patnju i strah. Prije nekog vremena sam našao jedan zanimljivi članak o etičnosti hranjenja zatočenih životinja živom hranom: http://melissaasmith.hubpages.com/hub/livefeeding

Gledao sam po internetu razne videoklipove hranjenja zmija živim životinjama, ima jedan video u kojem neki lik ubaci kunića kod pitona i smije se kad ga zmija počne daviti a on se jadan otima i pokušava pobjeći. Volio bih imati zmiju kao kućnog ljubimca, ali znam da mora jesti živu hranu pa je iz tog razloga ne držim. Nadam se da će u bliskoj budućnosti biti dostupne genetski promijenjene zmije koje će jesti biljnu hranu, čim uzgoje takvu zmiju odmah je nabavljam.

Pisano: 16.04.2013
Vrh


Re: Živa hrana u prehrani
#2
Početni član
Početni član


Ako je to "prirodno" zašto onda u zoološkim vrtovima lavovima i tigrovima ne ubacuju u kavez antilope i srne nego ih hrane komadima mesa?

Pisano: 15.04.2013
Vrh


Re: Živa hrana u prehrani
#3
Početni član
Početni član


Dalo bi se raspravljati i o tome koliko je etično davati žive ribice kornjačama... Zamislite samo da netko vas baci u kavez sa lavom... Zbog ovog razloga ja svojim kornjačama nikad ne bacam žive ribice.

Pisano: 15.04.2013
Vrh


Re: Jaja
#4
Početni član
Početni član


Mislim da je bolje, ako već nestaju kornjače iz prirode da se održe u vrtovima kao ajmo reći domestificirane životinje nego da potpuno nestanu iz Dalmacije. Velik problem je svakako i promet, mnogo kornjača završi pod kotačima kad prelaze preko ceste.

Pisano: 15.04.2013
Vrh


Testudo horsfieldii
#5
Početni član
Početni član


Googlajući o kornjačama naletio sam na ovu zanimljivu vrstu kopnene kornjače čije je prirodno stanište središnja Azija, gdje prevladava oštra kontinentalna klima sa jakim zimama. http://en.wikipedia.org/wiki/Russian_tortoise Vjerujem da bi se ova kornjača mogla bez problema držati cijelu godinu vani, bez potrebe da je se unosi u kuću zbog hibernacije. Zanima me ima li ih tko od članova ovog foruma?

Pisano: 07.10.2012
Vrh


Re: Mauremys rivulata
#6
Početni član
Početni član


Ne mislim da bi sjevernije živjela uspješnije, nego mislim da bi joj šanse za opstanak bile veće ako joj je i areal veći. Znam kod Trogira jedno mjesto, močvara Pantana, to je zaštićeni rezervat poznat po svojoj velikoj biološkoj raznolikosti. Mislim da bi se ova kornjača tamo dobro osjećala i uspješno napredovala, pa bi trebalo nekoliko primjeraka pokusno premjestiti tamo. Osim toga, kornjače imaju brojno pottomstvo, no samo neznatan broj mladih doživi reproduktivni broj. Uzgojem u zatočeništvu, gdje je stopa preživljavanja mladih gotovo 100 postotna također bi se mogla očuvati ova vrsta.

Pisano: 08.07.2012
Vrh


Re: Mauremys rivulata
#7
Početni član
Početni član


Možda se nećeš složiti sa mnom, ali ja mislim da bi ovoj kornjači trebalo malo proširiti stanište. Vjerujem da bi uspješno mogla živjeti na jadranskoj obali od Baćinskih jezera pa sve do Splita, a možda čak i do Šibenika. Ako bi kornjača imala veće stanište i populacija bi bila veća.

Pisano: 07.07.2012
Vrh


Tretman protiv parazita
#8
Početni član
Početni član


Upravo sam naletio na zanimljiv video o tretmanu protiv crijevnih parazita kod čančare.
http://www.youtube.com/watch?v=KdyLxpAPuYc

Pisano: 03.07.2012
Vrh


Re: Mauremys rivulata
#9
Početni član
Početni član


Koliko sam shvati, stanište ove vrste se preklapa sa staništem obične barske kornjače, Emys orbicularis. Kako se ove dvije vrste odnose, da li su u međusobnoj kompeticiji?

Pisano: 03.07.2012
Vrh


Mauremys rivulata
#10
Početni član
Početni član


Našao sam zanimljiv video o držanju ove kornjače u akvariju. Pretpostavljam da se kod nas ta kornjača nikako ne bi mogla držati legalno jer je strogo zaštićena i nestaje iz prirodnog staništa.

http://www.youtube.com/watch?v=KsAPzjMK5BM&feature=channel&list=UL

Pisano: 24.06.2012
VrhVrhVrh
(1) 2 »


NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum