Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: bolest ociju-pomoc |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav i dobro dosao!
Za pocetak opisi u kakvim uvjetima drzis kornjacu. Koliko je velik smjestaj, da li imas filter, grijac, UVA-UVB rasvjetu...? Ako uvjeti nisu kako spada kornjaca se nece moci oporaviti. Procitaj ovu temu, unutra ces pronaci dosta korisnih informacija: LINK Ako mozes bilo bi najbolje da postavis sliku da vidimo o cemu se radi, ovako mogu samo nagađati.
Pisano: 08.07.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
evo par slika kornjace i terarijuma a imao sam ribice pa znam dosta ali ne znam kako to radi na kornjacama a ne bih da eksperimentisem to su ipak ziva bica :)
Pisano: 09.07.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
evo i druge slike
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
i kornjaca
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Akvarij je jako malen i brzo ce ti trebati veci. Trenutno ti nedostaje pravilna rasvjeta. Za pocetak iznad kopna postavi obicnu stolnu lampu da grije kornjacu. Procitaj ovu seriju clanaka, ovdje ces pronaci sve sto je potrebno za sloziti posten smjestaj: LINK
Da li je ovo kopno napravljeno od stiropora? Stiropor je jako opasan za kornjace, ako ga pojede mogla bi uginuti. Preporucam ti da ga zamjenis nekom drugom vrstom kopna. Sa cime sve hranis kornjacu?
Pisano: 10.07.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Kornjacu za sada hranim samo sa racicima susenim ali nece da ih jede ni u vodi ni na suvom, jos ni jedanput nije jela od kako je kod mene ako imas neki savet sta jos mogu da joj dajem napisi + imam ja veliki akvarijum od 100 litara od ribica i njega cu da preuredim kasnije samo sto mi ovde nemamo neki veliki izbor za opremu za kornjace i kakv panj ili drvo mogu da ubacim kornjaci kao kopno da izbacim stiropor za svaki slucaj a vec sam porucio u jednoj prodavnici da provere kod dobavljaca za svetlo sa uva-uvb zracima i javice mi sutra da li ima i cenu ako mozes konkretno da mi kazes da li postoji mozda neka OSRAM-ova sijelica sa tim zracima posto ova zena sto drzi rasvetu posluje samo sa njihovim stvarima. kod nas ne mogu da se nadju ova kopna za umetanje kao sto ima slika ovde pa cu morati da se snadjem trebalo bi za max 3-4 dana da joj sredim terarijum da bude kako treba ako imas neku primedbu na izgled i nedostatke slobodno mi ukazi na to jer mi je prevashodno bitno da joj obezbedim dobre uslove za zivot bez obzira na izgled.
hvala na dosadasnjoj pomoci :)
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
OSRAM ti ima spot lampe, to znam jer ju ja imam sad sto se tice UVB i UVA spektra to neznam
|
|||
[url=http://www.kornjace.com/modules/cjaycontent/index.php?id=30]Smje
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Pogresno hranis kornjacu, popravi prehranu sto prije. Po simptomima se najvjerojatnije radi o bakterijskoj upali. Kapi bi trebale djelovati u roku od nekoliko dana ako ih pravilno nanosis (i sredis ostale uvjete sto sam naveo u onoj temi). Ako kapi za oci nece pomagati vjerojatno se radi o nedostatku vitamina A. Provjeri jos da li kornjaci ide bijela sluz na usta, da li hvata zrak, da li ispusta piskutave zvukove, pliva (pluta) u koso? Jako je vazno da je sada utoplis, povisi temperaturu vode na 28-30, iznad kopna stavi lampu koja ce grijati kopno na temp. do 35 stupnjeva. Probaj joj ponuditi slatkovodnu ribu, goveđe srce, pileca jetrica i srca. Sada joj treba jaca prehrana za oporavak. Koliko cesto mijenjas vodu? Ako ne uspijes nabaviti neonku probaj kontaktirati http://www.nsexotics.net/ Javljaj kako kornjaca napreduje, nadam se da ces je uspjeti izvuci.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Sredio sam malo akvarijum, nabavio sam joj lampu i osvetljenje za grejanje, napravio sam ostrvo od stakla i imam i deo za pesak-sitno kamenje stim da ostrvo mogu da joj stavim tek sutra ujutru dok se silikon lepo osusi i dok prodje 24h, da jede nece dao sam joj belog mesa nije ga ni omirisala izgleda da dok ne ozdravi od hrane nema nista. Drugar mi rekao da bih mogao da joj ubacim AD kapi u vodu zbog vitamina A a videcu da joj kupim i UVA-UVB neonku samo moram da se preracunam da vidim da li cu da imam dovoljno posto izgleda da kosta oko 20 evra a ja sam trenutno ostao skoro bez para
Pusticu sutra sliku akvarijuma kad ubacim i sredim ostrvo pa ako imate neke primebde postavite. Kornjaci je stanje nepromenjeno osim sto je zivahna sa okom nema nekih promena a kod mene pada kisa te nema ni sunca pa nisam mogao da je iznesem danas na sunce a obicno je bolje posle suncanja, probacu da nadjem neki bolji aparat pa da slikam i kornjacu da se lepo vidi oko
Pisano: 11.07.2009
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.