Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: ponasanje |
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
ovo sto bjezi u vodu kad netko naidje je normalno ponasanje, a ovo sto oce grist, jedna moja bi me uvijek, a druga samo kad misli da imam hranu tako da nije to nista cudno kolko znam jer nevole one bas drustvo..
sad preko ljeta u principu i netreba grijac ako nema bas velikih oscilacija temperature, no ovih 32-33 sto spominjes je ipak malo previse.. za puzeve sam negdje procitao da moze jest al to bolje neka iskusniji odgovore.. o odredjivanju spolova imas po forumu dosta tema vec pa potrazi malo, iako je jos mala al moze se pretpostaviti kojeg je spola..
Pisano: 21.08.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav
Da ne otvaram novu temu,a spada u ponasanje.Nisam nikad imao problema sa suncanjem,uglavnom to reguliram temperaturom. Primjetio sam u posljednjih nekoliko dana,kad je malo zatoplilo da ne izlazi na kopno suncati se.Temperatura vode je 24,kopna 33,34. Mislim da je to sve u redu. Hvala
Pisano: 05.03.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Moderator
|
Ne znam zašto je to tako, ali moj mužjak koji je specifičan po tom sunčanju i obaveznom spavanju na suhom, po nekoliko dana opće se ne penje gore i spava u vodi.... a nije mu ništa.
Star je oko 8-9 godina. Kod ljudi bi se reklo: Sto ljudi, sto ćudi
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Si mozda mijenjao lampe?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Nisam mijenjao lampe,samo zarulju jer mi je bila pregorila.
Mozda joj je vruce na kopnu,pokusat cu odmaknuti lampu.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Primjetio sam i da se cesto drzi suprotne, tamnije strane od lampe.
Neobicno.
Pisano: 06.03.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Napisi o kakvoj se zarulji konkretno radi (da li je rijec o obicnoj zarulji ili posebnoj za gmazove iz pet shopa), koliko ima watta i koliko je cm udaljena od kopna? Imas li poklopac ili je akvarij otvoren? Jesi li ikad mjerio temperaturu kopna?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Napisao sam da je temperatura kopna oko 34,temperaturu vode i kopna nije problem izmjeriti.
Imam improvizirani poklopac,nije skroz otvoren. Za grijanje je spot lampa 40 watta,udaljena 24 cm od kopna. Druga zarulja je Repti Glo 26 watta,udaljena 35cm. Ne razumjem zasto je to bitno ako je do sada sve funkcioniralo ok?!
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Oprosti, zaboravio sam da si napisao u prijasnjem postu.
Niti ja ne vidim u cemu je problem, moguce da je zbog zatopljenja vremena temperatura kopna visa nego prije pa joj je pre toplo. Ako imas mogucnost malo odmaknuti lampu svakako to napravi. Također postoji mogucnost da se intenzitet zracenja UVA-UVB zarulje smanjio, koliko je stara i koliko u prosjeku gori dnevno?
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.