Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Udomit cu kornjacu |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Za pocetak nije ti bas pametno uzimati jos jednu kornjacu dok niti za svoju nemas pravilne uvjete. Jer za nekoliko godina ces se mozda naci u situaciji da ces trebati 2 smjestaja od 300-400 litara (ako se kornjace nece slgati), a vecini ljudi je tesko sloziti jedan takav akvarij...
Druga stvar, koliko je ta kornjaca velika? Ako stavis kornjace razlicite velicine velike su sanse da veca doslovce raskomada manju. Ta kornjaca bi mogla biti u svakakvom stanju, tako da je nemoj odmah ubacivati kod svoje nego napravi karantenu od par dana. A simptome bolesti i sama vec znas, ovdje imas novi clanak o bolestima sa navedenim simptomima: Bolesti
Pisano: 20.07.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Ne,ne onu kornjacu koju sam ustavri kontala drzat vani je to ta! I stvarno je bolesna ima neku bolest oklopa danas cu stavit slike!
Pisano: 20.07.2010
|
|||
Emina
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Evo slika neznam hoce li se bas dobro vidjet jer sam slikala mob. Izgleda kao da na oklopu ima rupice i da u im rupicama ima kao pijesak.....
Dodaj datoteku: HNI_0055.JPG (52.75 KB) HNI_0056.JPG (57.19 KB) HNI_0057.JPG (62.72 KB) HNI_0059.JPG (56.79 KB) HNI_0060.JPG (59.54 KB)
Pisano: 21.07.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kako planiraš je izlečiti?
Pisano: 21.07.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kornjaca je u groznom stanju. Da li uopce moze otvoriti oci?
Cini mi se da se radi o nekrozi. Da li je oklop mekan, elestican? Da li je oklop neugodnog mirisa? Oprezno probaj da ga trajno ne deformiras. Hitno joj je potrebno suncanje pod pravim suncem (ili UVB lampom). Nabavi Dermazin (1%) kremu. Izvadi kornjacu na suho i kada se osusi premazi gornji i donji dio oklopa kremom. Pusti da djeluje oko sat vremena, prije vracanja u vodu lagano obrisi ostatak kreme. Voda u kojoj je drzis mora biti jako cista, mijenjaj je svaki dan ako je potrebno.
Pisano: 22.07.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Da primjetila sam da je mirna mozes je ostaviti na jedno mjesto da se i ne pojera sat vremena, oci su joj uglavnom zatvorene,ali ih i otvara nekad, a gdje da nabavim tu kremu? I da li treba da izvadim iz tih rupica ko onaj pijesak?
|
|||
Emina
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Stanikic nisam znala kako je izljecit zato sam se i obratila vama
|
|||
Emina
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Nisam hteo odmah da počnem da "pametujem", jer si dugo na forumu pa i sama možeš znati o čemu se radi, pogotovo ako si pročitala članak o bolestima...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Dermazin kremu mozes nabaviti u obicnoj ljekarni. Nemoj nista cupati sa oklopa jer mozes napraviti jos vecu stetu.
Pisano: 24.07.2010
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.