Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: bolest ociju-pomoc |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
NIKAD NE RECI NIKAD pokusavaj je izlijeciti,nemoj kupovati novu ako nemas pravilne uvjete,jer ce ti i ta ubrzo uginuti
Pisano: 20.07.2009
|
|||
Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Odveo sam je kod veterinara i dao mi je mast da joj mazem ali kad sam je dovezao kuci ona je na putu do kuce uginula :(
mozda cu uzeti novu kornjacu, mada nisam siguran da ce to skoro biti samo da pitam ako budem uzimao kako da znam da je kornjaca zdrava i da joj ne fali nista jer stvarno ne zelim da mi se ponovi ista greska da kupim bolesnu kornjacu i da mi opet ugine pusticu vam sliku uslova koje sam napravio za ovu sto je uginula pa mi vi kazite da li mi nesto fali
Pisano: 20.07.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Baš mi je žao male kornje, verovatno je bila preslaba za put koji je prešla i bila van vode... Jadnica Možda si je i bolesnu uzeo, ko zna... Nama se do desilo sa prvom kornjačom, imala je neku gljivičnu infekciju. Uginula je šest dana nakon što smo je dobili. Znam kako se osećaš, baš mi je žao...
Prvo sredi sve uslove, nemoj pre toga uzimati. Samo ćeš mučiti jadnu životinjicu, kao da joj u zoo shop-u nije dovoljno loše... OVDE možeš naći sve o smeštaju i uslovima. Na forumu možeš naći dodatne informacije i pitati sve što te zanima. Kada uzimaš kornjaču vidi da li lepo pliva, da li je aktivna, slobodno traži da joj daju hranu, da proveriš da li hoće da jede. Dobro je pregledaj - kožu, oklop, oči, vidi da nema neke deformacije... To su moji saveti, ja bih tako postupila. Imaš na forumu dosta slika zdravih kornjača, pogledaj u galeriji. Mi nismo birali, birao je moj tata za unuka, nije ni gledao koju uzima, slučajno je drugi put utrefio odličnu lepu proždrljivicu, sa prvom nije imao sreće... Prodavci mogu biti opasni prevaranti, čuvaj se njihovih saveta...
Pisano: 21.07.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
I prodali su mi bolesnu kornjacu, kada sam je kupio vec je imala ono belo izmedju nosa u usta a oko se desilo odmah sutra dan i od tada sam pokusao da je lecim ali na zalost bezuspesno
Evo slike uslova koje sam obezbedio ovoj maloj sto je uginula ovo zeleno je ona posto cu sutra da je sahranim negde u dvoristu ja mislim da imam sve sto mi je neophodno pogledajte pa javite da li mi nesto fali uzecu kasnije i neonku za uva-uvb zrake ali to tek za zimu posto sada ima sunca. Ako znate koje kornjace mogu da se drze osim crvenouhe javite koje vrste i gde da pogledam i uslove koje traze jer stvarno ne bih zeleo da mi se ovo ponovi i ovako sam u bedaku Hvala na pomoci koju ste mi pruzili do sada
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kod nas nisam videla druge vrste, samo crvenouhe, čak i njih retko gde ima...
Čini mi se da si negde pomenuo da imaš akvarijum od 100l, možeš ga odmah preurediti za kornjaču, nema potrebe onda da je stavljaš u ovaj mali Kako želiš, ali kad je staviš u taj veliki, zavisi od dimenzija, to će dugi niz godina moći da bude njen lepi dom... Koje su dimenzije? Ako ostaviš ovaj aq, izbaci taj grejač, valjda je grejač, nije ti potreban preko leta, samo joj troši prostor. Meni je voda 29-30stepeni sad po ovim vrućinama... Sad imaš vremena, nema žurbe, sve natenane. Fali ti UVB/UVA rasveta, kad budeš skupio novac uzmi, bez toga nemoj kupovati kornju. Nije joj dovoljno da je držiš kraj prozora, a koliko će ti biti zgodno da je svaki dan iznosiš, i da paziš da joj ne uleti neka ptica ili ko zna šta, ne znam... Jedino da joj napraviš smeštaj u dvorištu, to će ti drugi reći kako da uradiš, ja sam u stanu pa nemam iskustvo. Koja je cena kornjača, izvini što pitam, zanima me... jesi li našao u Smederevu neonke ili štedne sijalice?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
nemoj nabavljat drugu kornjacu prije nego joj naravis posten smjestaj...
kolika je dimenzija akvarija na slici? ako imas akv od 100l kako bebas govori, ako je prazan, definitivno ga preuredi za kornjacu ovu spuzvu filter mozes stavit van, za kornjace ti je ta vrsta filtera preslaba, treba ti ili unutarnji ili vanjski obavezno nabavi spot lanpu i uva uvb lampu i to sto je na prozoru ne znaci joj puno jer staklo filtrira uv zracenje tako da kornjaca nema korist od toga osim zutouhe i crvenouha imas i monsusne i kohni, ali dosta su rjetke i morao bi biti velike srece da naides na koju cjene zutouhih/ crvenouhih se otprilike krecu od 80- 120kn, ovisi gdje kupijes, ja sam svoju platila 80kn
|
|||
[url=http://www.kornjace.com/modules/cjaycontent/index.php?id=30]Smje
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
OK onda cu da preuredim ovaj od 100 litara samo sto onda moram ponovo da joj sredjujem ostrvo od stakla i jos nesto ako treba slikacu sve deo po deo da se bolje vidi, imam unutrasnji filter sa elektromotrom, spot lampu to je ova bela lampa sto sam je nakacio sa strane ovog malog akvarijuma, za grejac ne znam da li da izbacujem jer mi temperatura varira od 24-30 stepeni a to nije dobro za kornjacu sigurno, neonku cu da uzmem koliko sutra samo moram da sacekam da mi prvo legnu pare na racun da mogu da isfinansiram sve to
Ako imate neki predlog kako bih mogao da sredim staniste za kornjacu javite, svaka pomoc mi znaci da znam kakvo ostrvo da joj napreavim koje dimenzije i sta jos da sredim sve to lepo pre nego sto uzmem kornjacu
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Nasao sam neku kornjacu sto mi se bas svidja evo naziva Graptemys pseudogeographica a sad cu da stavim i sliku pa mi kazite da li toga ima kod nas da se kupi
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
a i ova je super :) Pseudemys floridana peninsularis samo me zanima da li moze da se nadju i kakve uslove traze za drzanje :)
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.