NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
66 korisnika su online (28 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 66

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 (2)

Re: Gde kupiti Crvenouhu kornjacu?
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
E nemam, aj ovih dana, najverovatnije u petak cu otici do njih pa cu ti javiti sve tacno.
Ali ne ophodna ti je i neonka sa UV-a/b zracima.

Pisano: 28.04.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Hvala ti puno,a sto se tice UV-a/b kupicu je,jer toga barem ima svuda...

Pisano: 28.04.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: s4m3m4n
Hvala ti puno,a sto se tice UV-a/b kupicu je,jer toga barem ima svuda...
Pa bas i nema i pazi da te ne zeznu(verovatno ne namerno, jer ni oni ne znaju sta je to), bas u ovom pet shopu sdam jednino nasao UV neonke u NS, bar sam ja jedino tamo nasao. Ja sam kupio prvo neonku koja je navodno bila UV, posle nekog vremena sam ukapitrao da nije. One su poprilicno skupe.

Pisano: 29.04.2010

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Uzeo sam kornjacu u Kraljevu :D Ostale bile 2 i ova jedna nije bila zdrava,a ja sam uzeo ovu drugu.Kornjaca samo pliva,normalno se ponasa i malo je jela.Treba neko vreme da se navikne na okolinu,pa ce da jede.Mom komsiji je bilo tako.Sto se tice neonke,moj drug je drzao obicnu sijalicu i nije joj nista falilo.Najbolje je kada sunce bije direktno u akvarijum :D

Pisano: 30.04.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: s4m3m4n
Uzeo sam kornjacu u Kraljevu :D Ostale bile 2 i ova jedna nije bila zdrava,a ja sam uzeo ovu drugu.Kornjaca samo pliva,normalno se ponasa i malo je jela.Treba neko vreme da se navikne na okolinu,pa ce da jede.Mom komsiji je bilo tako.Sto se tice neonke,moj drug je drzao obicnu sijalicu i nije joj nista falilo.Najbolje je kada sunce bije direktno u akvarijum :D

Da li je temperatura vode 25, a temperatura kopna i zraka u akvariju 30-35 stupnjeva?
Kornjaca bi u pravilnim uvjetima ubrzo trebala poceti jesti. Nadam se da si upoznat sa pravilnom prehranom, suha kupovna hrana iz pet shopa je samo dodatak, glavna hrana je meso:

Prehrana vodenih kornjaca (popis)

Ne mozes reci da kornjaci nije nista falilo bez posebne UVA-UVB rasvjete jer je istina upravo suprotna. Bez nje nije moguc metabolizam kalcija i kornjaca moze oboliti od metabolicke bolesti kostiju. Velik broj kornjaca ugine zato jer im vlasnici ne pruze pravilnu rasvjetu, to je osnovni dio opreme.
Od direktne sunceve svjetlosti u akvarij obicno ima vise stete nego koristi. Staklo filtrira potreban UVA i UVB spektar tako da ostaje samo toplina (koje u ljetnim mjesecima obicno bude preise) i previse svjetla koje potice rast algi.

Pisano: 01.05.2010

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Sto se tice hrane citao sam o tome i upucen sam...Kornjacica jede redovno i hranim je ujutru i uvece,posto je jos mala...Privikla je se na akvarium i okolinu.Sijalica mi je iznad kopna i temperatura je veca nego u vodi,a u vodi je namesteno na grejacu 26 C.Sto se tice te neonske lampe,zna li neko koliko se krece cena?Da li mogu da dezim upaljenu obicnu sijalicu od 65W iznad kopna i tu neonsku sto cu kupiti?Jel ne smeta da obe budu upaljene?

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
I treba da budu obe upaljene, ta sijalica od 65w da greje i UV nenonka za UV zrake. Cene u ovom pet shopu gde sam ih jedino nasao su oko 1700(ne znam koja marka) i 2300(sera), ako se ne varam, od 18w sto znaci da je neonka dugacka 60cm, manje nisu imali. Iskreno ne secam se tacno.

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum