Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: Gde kupiti Crvenouhu kornjacu? |
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Hvala ti puno,a sto se tice UV-a/b kupicu je,jer toga barem ima svuda...
Pisano: 28.04.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Pisano: 29.04.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Uzeo sam kornjacu u Kraljevu :D Ostale bile 2 i ova jedna nije bila zdrava,a ja sam uzeo ovu drugu.Kornjaca samo pliva,normalno se ponasa i malo je jela.Treba neko vreme da se navikne na okolinu,pa ce da jede.Mom komsiji je bilo tako.Sto se tice neonke,moj drug je drzao obicnu sijalicu i nije joj nista falilo.Najbolje je kada sunce bije direktno u akvarijum :D
Pisano: 30.04.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Da li je temperatura vode 25, a temperatura kopna i zraka u akvariju 30-35 stupnjeva? Kornjaca bi u pravilnim uvjetima ubrzo trebala poceti jesti. Nadam se da si upoznat sa pravilnom prehranom, suha kupovna hrana iz pet shopa je samo dodatak, glavna hrana je meso: Prehrana vodenih kornjaca (popis) Ne mozes reci da kornjaci nije nista falilo bez posebne UVA-UVB rasvjete jer je istina upravo suprotna. Bez nje nije moguc metabolizam kalcija i kornjaca moze oboliti od metabolicke bolesti kostiju. Velik broj kornjaca ugine zato jer im vlasnici ne pruze pravilnu rasvjetu, to je osnovni dio opreme. Od direktne sunceve svjetlosti u akvarij obicno ima vise stete nego koristi. Staklo filtrira potreban UVA i UVB spektar tako da ostaje samo toplina (koje u ljetnim mjesecima obicno bude preise) i previse svjetla koje potice rast algi.
Pisano: 01.05.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Sto se tice hrane citao sam o tome i upucen sam...Kornjacica jede redovno i hranim je ujutru i uvece,posto je jos mala...Privikla je se na akvarium i okolinu.Sijalica mi je iznad kopna i temperatura je veca nego u vodi,a u vodi je namesteno na grejacu 26 C.Sto se tice te neonske lampe,zna li neko koliko se krece cena?Da li mogu da dezim upaljenu obicnu sijalicu od 65W iznad kopna i tu neonsku sto cu kupiti?Jel ne smeta da obe budu upaljene?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
I treba da budu obe upaljene, ta sijalica od 65w da greje i UV nenonka za UV zrake. Cene u ovom pet shopu gde sam ih jedino nasao su oko 1700(ne znam koja marka) i 2300(sera), ako se ne varam, od 18w sto znaci da je neonka dugacka 60cm, manje nisu imali. Iskreno ne secam se tacno.
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.