NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
75 korisnika su online (31 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 75

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   4 Anonimnih korisnika

« 1 2 (3) 4 »

Re: Akvarijum cist, voda prljava?!
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pa i hranim ih ali ona vise jede one listice nego njene granule.Bilo kakve dekoracije za u vodu.Ako iko zna kako i od cega se mogu nepraviti, ili nesto da ubacim unutra.Pomognite mi.

Pisano: 28.12.2009
ĐOLE
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: IvAn95
Citiraj:

Pisano od: magnum
Kako da menjam vodu u akvarijumu ako ne sve od jednom???

To pitanje je i mene mucilo ali sada...

Tu vam sve lijepo pise...samo treba otvoriti i procitati: LINK

Citiraj:

Znate i sami da sam poceo ispocetka.Stigao sam dod dekoracije i tu stao.Ovamo su cene astronomske i ne daju mi se tolike pare za par ukrasa.Da li se ukrasi mogu nekako napraviti, i molim ako neko zna nek mi kaze kako.
P.S. Moja kornjaca se nekako navikla na ribe, sve im dopusta ali ih uopste ne juri.Jede hranu koju dajem ribama(listice, dzigericu...) Da li je to normalno???

Akvarij nastoj urediti sto prirodnije. Prirodne dekoracije poput kamenja i drva nisu skupe. Kamenje mozes cak sam pronaci u prirodi, testirati ga octom/kiselinom i ako se ne pjeni dobro ga operes, iskuhas i stavis u akvarij. Drvo je ipak sigurnije kupiti u pet shopu. Vise imas ovdje: LINK

Kornjaca moze jesti listice za ribe, ali od toga nema nikakve koristi. Ne stete joj, ali je moras hraniti sa mesom, ribom i ostalom hranom koja joj je potrebna za normalan zivot i razvoj.

Pisano: 28.12.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Opet problem.Vodu sam menjao pre 2 nedelje (odprilike) ali voda je opet zelena.Neznam sta da radim.Na kraj ima da stavim kornjacu u onu posudicu i neka tu zivi jer ajvarijum nikako ne mogu da ocistim.Nemam cak ni podlogu a voda zelena ko krastavac

Pisano: 04.01.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Mislim da ti je @kori već rekao da "zelena voda" ne šteti kornjači. Kako si očistio filter? Koju rasvetu imaš, koliko hraniš kornjaču?

Pisano: 05.01.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Znam sta je Kori rekao, ali je ruzno.Filter je atman HF-0400 i izvadio samiz njega jednu plasticnu pregradu i stavio aktivni ugalj.Rasvetu imam samo spot lampu za grejanje ali uskoro dobijam i neonku i uva uvb spotku.Kornjacu hranim belim mesom i granulama.Ribe listicima ali posto nemam podlogu to cistaci pojedu za tren oka.Sta da radim?????

ĐOLE

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Koliko W ima ta spot lampa? Najveovatnije ih previše hraniš i uz to ti je prejaka-neadekvatna rasveta.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Lampa je 60w.Hranim je mozda cak i premalo a nekad je i izvadim iz akvarijuma kad jede.Ako mi neko moze pomoci bicu mu zahvalan!

Pisano: 06.01.2010
ĐOLE

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Uvek možeš posegnuti za hemijom, mada ja to ne bih nikada. Ja svake godine imam jako zelenu vodu u dvorišnom bazenu za kornjače. Samo nestane posle nekog vremena, kao čarobnim štapićem odneto. Valjda kako se uspostavi biološka ravnoteža, tj. kad se nastane bakterije u filteru koje pojedu sav višak hrane za zelene alge... Ja bih sačekao neko vreme da vidiš šta će biti, eventualno bih kupio u pet šopu neko sredstvo za "cikliranje" akvarijuma, tj. bakterije... Nisam siguran da je aktivni ugalj dobar izbor, jer je i onako mali filter, trebaš više prostora da se nastane dobre bakterije. Kako to imaš flašu ispod filtera?

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ta flasa je skinuta.Izvadio sam jednu plasticnu pregradu i umesto nje stavio vatu i aktivni ugalj i onda posle toga ide jos neka pregrada.Ima nesto kao vatu a unutra nesto cogrlja.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Opet problem.Vodu sam menjao pre 2 nedelje (odprilike) ali voda je opet zelena.Neznam sta da radim.Na kraj ima da stavim kornjacu u onu posudicu i neka tu zivi jer ajvarijum nikako ne mogu da ocistim.Nemam cak ni podlogu a voda zelena ko krastavac

Ocito se nisi uspio rijesiti svih organizama. I dalje mislim da ti se najvise isplatilo zamraciti akvarij. Ali ponavljam, ako ne mozes kornjacu smjestiti na toplo sa svim potrebnim uvjetima ne isplati se riskirati jer ako kornjacu smjestis u hladnu posudu mogla bi se lako razboliti. Taj rizik je po meni neprihvatljiv...

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum