Pregledava ovu temu:
5 Anonimnih korisnika
Dno Predhodni Topik Sljedeci Topik
Registrirajte se da bi komentiraliTopic is Locked
Re: Akvarijum cist, voda prljava?! |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Tu vam sve lijepo pise...samo treba otvoriti i procitati: LINK Citiraj:
Akvarij nastoj urediti sto prirodnije. Prirodne dekoracije poput kamenja i drva nisu skupe. Kamenje mozes cak sam pronaci u prirodi, testirati ga octom/kiselinom i ako se ne pjeni dobro ga operes, iskuhas i stavis u akvarij. Drvo je ipak sigurnije kupiti u pet shopu. Vise imas ovdje: LINK Kornjaca moze jesti listice za ribe, ali od toga nema nikakve koristi. Ne stete joj, ali je moras hraniti sa mesom, ribom i ostalom hranom koja joj je potrebna za normalan zivot i razvoj.
Pisano: 28.12.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Opet problem.Vodu sam menjao pre 2 nedelje (odprilike) ali voda je opet zelena.Neznam sta da radim.Na kraj ima da stavim kornjacu u onu posudicu i neka tu zivi jer ajvarijum nikako ne mogu da ocistim.Nemam cak ni podlogu a voda zelena ko krastavac
Pisano: 04.01.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Mislim da ti je @kori već rekao da "zelena voda" ne šteti kornjači. Kako si očistio filter? Koju rasvetu imaš, koliko hraniš kornjaču?
Pisano: 05.01.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Znam sta je Kori rekao, ali je ruzno.Filter je atman HF-0400 i izvadio samiz njega jednu plasticnu pregradu i stavio aktivni ugalj.Rasvetu imam samo spot lampu za grejanje ali uskoro dobijam i neonku i uva uvb spotku.Kornjacu hranim belim mesom i granulama.Ribe listicima ali posto nemam podlogu to cistaci pojedu za tren oka.Sta da radim?????
|
|||
ĐOLE
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Koliko W ima ta spot lampa? Najveovatnije ih previše hraniš i uz to ti je prejaka-neadekvatna rasveta.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Lampa je 60w.Hranim je mozda cak i premalo a nekad je i izvadim iz akvarijuma kad jede.Ako mi neko moze pomoci bicu mu zahvalan!
Pisano: 06.01.2010
|
|||
ĐOLE
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Uvek možeš posegnuti za hemijom, mada ja to ne bih nikada. Ja svake godine imam jako zelenu vodu u dvorišnom bazenu za kornjače. Samo nestane posle nekog vremena, kao čarobnim štapićem odneto. Valjda kako se uspostavi biološka ravnoteža, tj. kad se nastane bakterije u filteru koje pojedu sav višak hrane za zelene alge... Ja bih sačekao neko vreme da vidiš šta će biti, eventualno bih kupio u pet šopu neko sredstvo za "cikliranje" akvarijuma, tj. bakterije... Nisam siguran da je aktivni ugalj dobar izbor, jer je i onako mali filter, trebaš više prostora da se nastane dobre bakterije. Kako to imaš flašu ispod filtera?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ta flasa je skinuta.Izvadio sam jednu plasticnu pregradu i umesto nje stavio vatu i aktivni ugalj i onda posle toga ide jos neka pregrada.Ima nesto kao vatu a unutra nesto cogrlja.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Ocito se nisi uspio rijesiti svih organizama. I dalje mislim da ti se najvise isplatilo zamraciti akvarij. Ali ponavljam, ako ne mozes kornjacu smjestiti na toplo sa svim potrebnim uvjetima ne isplati se riskirati jer ako kornjacu smjestis u hladnu posudu mogla bi se lako razboliti. Taj rizik je po meni neprihvatljiv...
|
|||
|
Registrirajte se da bi komentiraliTopic is Locked
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.