NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
55 korisnika su online (27 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 55

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 ... 3 4 5 (6) 7 »

Re: pitanje o hibernaciji
Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
DA, u poslednje vreme je počeo (upravo sada je to uradio) da izbacuje nešto veliko, debelo, crno na rep. Jel to polni organ? i zašto izbacuje?

Pisano: 21.12.2009
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: IonakoNemaVeze
Posuda u kojoj je je mala, možda 8l zapremine, a voda je nasuta preko njegovog oklopa. Pliva koliko može i tu ne vidim nikakvu promenu u ponašanju, nikakvo krivo plivanje.
Rekoh, u toj posudi je samo voda, nema kopna, kopno je tepih u mojoj sobi na koji ga redovno puštam, a u sobi je uvek toplo.
Mislim da si me pogrešno shvatio u vezi sa trčkaranjem po sobi - ne maltretiram ja njega, niti ga mučim, on na suvom ima slobodu, ali se oduvek živahno ponašao (npr. ako je na podu neka knjiga ili papuča - šta god) on pokušava da se popne,a kad mu se pridrema, on ode ispod stola na svoje uobičajeno mesto i zaspi.

a ja sam u nekoj knjizi pročitala da je hibernacija obavezna stvar, da je to deo njihovog bioritma, i da to treba obezbediti kad kornjača dostigne određenu zrelost...

Sada je u vodi, dala sam mu račiće da vidim hoće li jesti, i jede (a poslednja 3 dana nije jeo), ali ne onako halapljivo kako je umeo pre, pa se plašim da mu ne treba sad ta hibernacija, a u tom slučaju ne bi trebalo ništa da jede...
Zapravo, pojeo je samo 2 račića, posle ću probati sa piletinom.

po 2. put ponavljam, hibernacija mu ne treba, više ga ne puštaj po sobi nema nikakve koristi od tog osim ako želiš da dobije neku bolest i da mu bude stresno i ugine

poslušaj sve moje savijete i biti će mu bolje, naravno ako napraviš sve što sam ti rekao ali i jedna od najvažnijih stvari je novi smještaj (akvarij od 300l+, UVA/UVB zarulja, spot lamta koja grije kopno, novi grijač koji če zagrijati veću količinu vode, vanjski filter koji će ćistit vidu(filter za do 300l akvarije ili više)

kako bi izlječila upalu pluća povećaj temp. vode na 28 stupnjeva daj mu goveđeg srca i piletine (ovavezno provjeri temp. vode jer obično grijači pregriju vodu)

i to crno mu je spolni organ

edit: račiće izbaci iz prehrane, kupi granule umjesto njih...

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
A šta su granule? Jel to ono što zovu "kikiriki", čvrsto, žućkaste i narandžaste boje?

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
da baš to,,, ja trenutno koristim Serra raffy P ali ću sada kupiti Tetra Reptomin

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Ok, hvala puno!
Samo, čitam sad po forumu i nešto mi nije jasno? Ljudi pričaju o hibernaciji, a svi gaje kornjače u akvarijumima, pa ne razumem kako te kornjače hiberniraju ako im je temperatura 25?
A i od nekih ljudi sam čula da je kornjačama u suštini voda potrebna samo za jelo i parenje, a inače im bolje prija kopno. Zato ga ovako i gajim i sve vreme sam mislila da je to ok...

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
ako kornjaču držiš u akvariju nije potrebna hibernacija, konjači ništa ne šteti to što ne hibernira..... jedino kadaženska kornjača hibernira može snesti jaja s kornjačama, ako ne hibernira snese jaja ali prazna...u tvom slučaju od jaja ništa

moraš joj osigurati kopno unutar akvarija i onda će izaći van kada bude sama htijela da se osunča, a osunčati će se jedino ako kupiš UVA/UVB žarulju i spot lampu inače od kopna nema koristi

Exit light
Enter night
Take my hand
We're off to never-never land

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Neće da jede granule (a nikad nije ni hteo). Hoće samo piletinu..

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
ali u svakom slučaju izbaci račiće i uvedi ribu ( som ima najmanje kostiju) i piletinu, svaki 2. dan je hrani i probaj joj još te granule možda počne jesti... probaj i mrkve dati... moja kornjača jede baš baš sve, od kad je imam jede granule, piletinu, ribu, salatu, mrkvu, gliste, muhe...

Exit light
Enter night
Take my hand
We're off to never-never land

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
"poslušaj sve moje savijete i biti će mu bolje, naravno ako napraviš sve što sam ti rekao ali i jedna od najvažnijih stvari je novi smještaj (akvarij od 300l+, UVA/UVB zarulja, spot lamta koja grije kopno, novi grijač koji če zagrijati veću količinu vode, vanjski filter koji će ćistit vidu(filter za do 300l akvarije ili više)"

Moraću da se vratim na ovo. Svesna sam da su ovde opisani idealni uslovi za pravilan razvoj kornjače, pa i više njih istovremeno, ali realnost je malko drugačija. Ja nemam ni prostornih ni ekonomskih uslova da obezbedim za početak akvarijum od 300l zapremine, a mislim da je vrlo malo ljudi koji to mogu (ne kažem da ne bi bilo super obezbediti sve to). Zato pribegavam nekim alternativnim uslovima, jer ja svoju kornjaču veoma volim i stalo mi je do nje, da nije ne bih sada pisala ovde..Ali ja ne mogu sada za dva dana napraviti te idealne uslove, tj. pitanje je da li ću ikad moći, ali znam da moja kornjača ima mnogo bolje uslove i veću pažnju od npr. onih koje žive u pet šopovima (ako se to uopšte može nazvati življenjem). Pošto nemam sijalicu, a ni kopno, ja sam njega puštala sve ovo vreme u sobu, gde je hvatao zrak sunca i sunčao se po dva sata dnevno. A ako on sada želi da hibernira, kao rekcija na ove uslove, ja ne vidim šta bi tu bilo loše, s obzirom da je taj proces preporučen od strane mnogih, a neki ga smatraju i neophodnim za pravilan razvoj.
Pritom, samo da naglasim, da je on u istim ovim uslovima živeo i prethodnu jednu i po zimu (koliko je kod mene) i nikad nije bilo nikakvih problema - kao što rekoh, vrlo zdrava i (po meni) zadovoljna kornjača.

I, samo da pitam (nevezano za ovo prethodno), da li nešto znači to što je (primetih pre par min) jednu nogu istegao (a to je i pre radio kad se sunča ili kad mu je topla voda), ali sad kao da je nešto slabije pomera? (a možda ja 3pujem, jer sam sva u strahu)

I šta znači to izbacivanje polnog organa, jel to nešto normalno ili je posledica nečega?

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pravilan smeštaj se može pružiti i sa manje investicija, a prostora imaš dovoljno čim se on "šeta" naokolo. Prvo se potrudi da mu obezbediš pravilne uslove, inače nema smisla da te bilo šta pre toga savetujemo. Dakle očekujem da otvoriš novu temu u podforumu o smeštaju na temu jeftinog pravilnog smeštaja, alternativnog u odnosu na klasičan akvaterarij. Hibernacija nije tema o kojoj bi sad trebalo da razmišljaš, a i priča ide u pogrešnom pravcu... molim sve za razumevanje. Dakle ajmo iz početka da smislimo nešto pravilno za kornjaču. Koliko vidim pokupila si samo ono što ti ide na ruku, a uz to mnogo toga i nije pravilno.

Pisano: 22.12.2009

« 1 ... 3 4 5 (6) 7 »

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum