Pregledava ovu temu:
3 Anonimnih korisnika
Re: Donji deo oklopa crvenkaste boje |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Crvenilo moze biti znak trovanja ili upalnog procesa u tijelu, ali ne bih rekao da je to ovdje slucaj. Mislim da je to upravo povezano sa brzim rastom kornjace. Ako je kornjaca brzo rasla brzo je i ljustila plocice oklopa, brze nego sto je trebala. Posljedica toga je tanji i transparentniji oklop, a s obzirom da je plastron svjetle boje vidi se prokrvljeno tkivo ispod.
Upoznata si sa simptomima najcescih bolesti kornjaca, ako kornjaca ne pokazuje nikakve druge znakove ne moras brinuti. Vecina kornjaca u akvarijskim uvjetima jako brzo raste zbog idealnih uvjeta sto se hrane i temperature tice, ali to nije dobro za unutarnje organe. Smanji kolicinu hrane i sada preko zime nemoj grijati vodu vise od 25 stupnjeva.
Pisano: 05.10.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Hvala puno! Kornjača na dijeti od sada...
Pisano: 06.10.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Moja kornjaca ima 6 meseci.Kada sam je kupio imala je nekoliko cm, sada ima 12. Jede dobro ima malo crvenilo oko ociju. Ono sto me brine jeste to sto joj se na vrhu oklopa pojavila crvena boja. Moze li mi neko pomoci oko toga. Hvala
Pisano: 27.11.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Pozdrav i dobro dosla na forum! Tvoj post mi je nekako promaknuo, nisam ga na vrijeme vidio. Napisi o kojoj vrsti kornjace se radi i ako mozes postavi sliku, ovako napamet je tesko reci o cemu bi se moglo raditi.
Pisano: 06.12.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Musko sam. I zovem se Danilo . Hvala ti. Iz Beograda sam tako ako ti neka rec ne bude bila jasna slobodno me ispravi. Resio sam taj problem verovatno sam ih mnogo hranio. Hteo sam da te pitam da li svetlo treba Kornjacama da gori i nocu ili samo preko dana. Menjam redovno vodu i imam sve potrebne uslove. Kornjaca mi povremeno ispusta piskav zvuk ali je aktivna i dobro jede. Hvala
Pisano: 08.12.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Ako bi mogao da mi odgovoris. Posto u Srbiji nema ovakav Sajt
Pisano: 08.12.2011
|
|||
|
Anonymous
|
|||
---|---|---|---|---|
Citiraj:
Bok, Budem ti ja odgovorio pošto vidim da Koria nema,a pitanje shvaćam kao "hitniju" situaciju. Da,kornjačama se po noći mora gasiti rasvjeta jer tako simuliraš uvjete kao u prirodi,odnosno preko dana je svjetlost,a preko noći mrak.Više o rasvjeti imaš ovdje na dnu članka. U Srbiju nema identična stranica ali ima puno korisnih,za to služi Google Pozdrav.
Editirano od josip333 on 09.12.2011 13:33:42
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Oprosti, tvoj nick mi je dao drugaciji dojam. Na ovoj stranici imamo clanove sa podrucja cijelog Balkana, kolega aministrator je isto iz Srbije tako da podrijetlo na ovoj stranici nema nikakve veze ako volis kornjace. Ovo je balkanska stranica za kornjace ;) @josip333 ti je vec dao odgovor, po noci se sva rasvjeta gasi, kornjaca isto mora imati period dana i noci.
Pisano: 09.12.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Hvala ti. Ako bi jos mogao da mi kazes za to sto ispusta piskav zvuk. Nije cesto ali kao da joj je nesto stoji u grlu ili kao da se gusi.To me malo brine. Inace je aktivna i sve drugo je u redu. Jedino sto ima teranje ili kako se to kaze polni nagon pa me interesuje ima li to veze sa tim. Govorim o drugoj kornjaci. Ima 3 godine i muskog je pola.
Pisano: 09.12.2011
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.