Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: Svetli oklop? |
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Citiraj:
Nece kornjacica da pojede biljke? Ма meni posle 5 dana se uzasno nakupe alge...
Pisano: 20.09.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Mlade kornjače najčešće odbijaju bilje tako da to nije ništa čudno.To što ti se skupljaju alge je razlog lošta filtracija,predug period trajanja rasvijete,može biti razlog izlaganje akvarija sunčevoj svijetlosti i još dosta toga.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Citiraj:
To za bilje znam, sta god da sam mu dao, persun, sargarepu itd, odbija... Da je losa filtracija, jeste imam potopnu pumpu 200l/h ali je neka kineska, resun, pa ne radi bas svoj posao, a i tajmer za uv lampu sam podesio da radi od 9-22h, mozda i zato...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Mislim da više udela u tome ima lampa koja greje, s obzirom da ja najviše algi imam na delu u koji je uperena spot lampa... Ne znam...
Pisano: 21.09.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
mozda ti kornjaca nikad ni ne prihvati biljnu hranu ali ti pokusavaj moja kornjaca ne zeli ni gledati biljke one samo plivaju.ako ti kornjaca nece biljnu hranu ubaci neku biljku pa vidi evo ova : Hydrilla verticillata
http://www.akvarijske-ribe.com/biljka.php?id=951 eto ta ti je najbolja moze biti plutajuca a mozes je i zasaditi i jako je nezahtjevna a u pet centru kosta samo 5 kn (ups neznam je smijem reklamirat???)kupis jedan kom jer ona se dosta brzo razvija i raste i lijepo ju je vidit zasadenu.pa ti odluci
|
|||
"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat . |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Citiraj:
e a kod mene je suprotno, najvise algi imam na staklu gde mi udara voda kad izlazi iz filtera, 6-ougaoni je akvarijum...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Citiraj:
A sta ako nikada ne projete biljnu hranu? Jel ima neka zamena nesto? Mojoj devojci je samo nakon mesec dana projela biljnu hranu... Uh bas sam bio pre 2-3 dana u Pet centru ali mislimd a je nemaju (barem u Bg-u) ali pokusacu da je nadjem negde drugo. Inace da li sve te vodene biljke sme da jede kornjaca? Ako se desi da neku pojede da znam da nije opasna...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Zaboravio sam da imas Solar Glo, ta lampa grije i daje potreban spektar, dakle posebna lampa za grijanje ti nije potrebna. Ubuduce to prije istakni Ovaj grijac sa linka neces naci na trzistu, a osim toga ne bi ti ga preporucio jer nema regulator. Taj grijac je namjestan na određenu temperaturu i ne mozes ga podesavati ako je potrebno. Bolje kupi obican akvarijski grijac sa plasticnom zastitom ili grijac od tehnickog polimera koji imaju regulatore. Citiraj:
Sa sigurnoscu je tesko reci, ali to je cesto kod kornjaca u pet shopu. Mozda se radi o nekakvim naslagama minerala ili sl., a mozda je to jednostavno genetika. Ako ta mjesta nisu mekana nemas razloga za brigu. To ce se s vremenom povuci ako se kornjacu drzi pravilno. Citiraj:
Persun sadrzi pozamasne kolicine oksalne kiseline i ne bi se trebao naci u prehrani kornjace. Sve sto nudis kornjaci provjeri da li smije jesti. Algi se neces rijesiti ako svaki put izokrenes citav akvarij i sve operes jer narusis biolosku filtraciju, kada ces nabavljati veci akvarij slozi postenu biolosku filtraciju. Trajanje osvjetljenja u zimskim mjesecima mozes smanjiti na 10h dnevno. Prijelaz mora biti postepen. Citiraj:
Spominjanje pet shopova na ovom forumu nije zabranjeno. Razmjena takvih iskustava je po meni i poanta foruma, ali na mnogim forumima postoje zabrane zbog sponzora i sl. To ovdje nije slucaj. Citiraj:
Neke kornjace nikad ne pocnu jesti biljnu hranu i to nije nista strasno iako je pozeljno za njihovo zdravlje. Sada je kornjaca jos mlada, kada naraste i ostari to ce se promijeniti. Vodene biljke koje su sigurne i koje kornjace vole su: -amazonka (Echinodorus amazonicus) -vodena kuga (Elodea,Egeria) -vodena leća (Lemna minor) -vodeni zumbul/vodena orhideja (Eichhornia crassipes) -vodena salata (Pistia stratiotes) -lopoč (Nymphaea alba) -rogolist (Ceratophyllum demersum) -lopoč (Salvinia natans) Postoji bilje koje kornjace jednostavno ispljunu zbog okusa, ali za sada nisam cuo niti za jednu vodenu biljku koju je bas zabranjeno davati. Za svaki slucaj se drzi provjerenog popisa...
Pisano: 22.09.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Citiraj:
Kao prvo hvala na ovolikoj poruci!!! Sto se tice grejaca kupicu jbl-ov za aq, 100w, ima termostat i moze se regulisati temperatura, stakleni je tako da predpostavljam da se kornjacica nece opeci Sto se tice fleka moja devojka je kupila u istom pet sopu samo nije iz istog legla tako da ko zna da li je genetika ili ne, ali mesta nisu mekana znaci sasvim su normalna kao i ostatak oklopa, mozda je i od previse suncanja ipak skoro 60% vremena provodi suncajuci se, to tako slatko izgleda kad izduzi noge i ruke a glavu podigne u pravcu sijalice Uh nisam znao to za persun, pretrazicu forum da nadjem sta sve sme da jede a sta ne... Danas sam mu kupio zivu plavu neonku, bas me zanima koliko ce dugo ostati ziva Uh ima logike to za alge, ja na svakih max nedelju dana ispraznim aq i operem ga do detalja, treba izdrzati kad pocne malo da smrducka, pogotovo ako na vreme ne sklonim delove ne pojedene hrane, npr papalina! Oki za svetlo ali jer je to pozeljno ili nije? meni ne smeta ovako, ali opet bolje da pitam? I to se slazem za pominjanje pet sopova, bolje je reci to i to ima tu nego precutati, mnoge specificne stvari se ne mogu naci svuda... Potrazicu jednu od biljka da ubacim kod Timmy-a pa cu videti da li ce poceti da jede ili ne...za sada
Pisano: 23.09.2009
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.