Pregledava ovu temu:
4 Anonimnih korisnika
sunsun-china filter POMOC!!! |
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Imam crvenouhu kornjacu, akvarijum sa svim dodacima od cca10l i ovaj filter za vodu http://www.sunsun-china.com/en/Product/ProductInfo.aspx?ID=412 e sad ja sam ga postavio u horizontalnom stanju u akvarijum, ukljucio, ali voda mi se u roku od 48h uzasno zaprljala, da li ova cev, kroz koju izlazi voda, treba da stoji van vode ili sme kako sam je ja i stavio da bude u vodi? Nadam se da ce mi ubrzo neko pomoci, stvarno je hitno!
Pozdrav
Pisano: 27.07.2009
|
|||
|
Re: sunsun-china filter POMOC!!! |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
postavljaju se horizontalno, moraju biti kompletni postavljeni u vodu.Filter se treba prije stavljenja u vodu oprati cistom vodom pogotovo jos kada su kineski,ove pipice ja ne koristim jer zauzimaju prostor a i nema neke vece koristi kada se nalazi u 10 l akvariju koji je stvarno premalen
i molim te ako mozes da nam opises uvjete u kojima je drzis i da se predstavis u rubrici Predstavite se
|
|||
Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
mozes nam staviti sliku da vidimo koje je vrste i da vidimo u cemu zivi
|
|||
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Citiraj:
ovo je slika kad je tek kad je stigla u cinijici ima i slika akvarijuma, kacim ovih dana jos slikice... samo kad sredim to sa vodom jer skoro je ni vidim P.S.Na slici gde je akvarijum tada jos uvek nije bio namontiran filter iu termometar Dodaj datoteku: 25072009(001).jpg (360.42 KB) 25072009(002).jpg (330.56 KB) 25072009(003).jpg (522.50 KB)
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
mislim da je tracemys skripta trosty a lijepo izgleda ovaj akvarij,nadam se da znas da trebas nabaviti i uva uvb rasvjetu
|
|||
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Hvala A jel obavezna uva uvb lampa? Izvini sto te mucim, ali bas mi je stalo do kornajcice... Moram danas onda da ispraznim vodu pa opet sve iz pocetka da vidim sta mi je to sa filterom!
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Lepo si uredio akvarijum Jedino što je mali, ali vremenom ćeš uzeti veći verujem, ovaj ti neće dugo biti dovoljan. Koje su dimenzije? Nisi morao toliko dubok uzimati, sa tom površinom stakla mogao si uzeti plići, ali širi i duži, šteta... Još ti je potrebna lampa sa UV spektrom. Lampu za grejanje usmeri na suvi deo za sunčanje, treba da ti bude na kopnu 35-40 stepeni. Veliki pozdrav!
Edit: Na početku je normalno da bude mutnija voda, treba filteru vremena da izgradi biološku filtraciju, mada je meni uvek bila bistra
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Naravno i planiram kasnije da uzmem veci
Kasnije cu premeriti i saljem, ma to sam uzeo u pet centru, nisu imali plici a i bio je veoma povoljan, nece smetati kornajcici nista sto je dubok! Znaci kad uzmem uva uvb lampu da je stavim iznad drva, tj. suvog dela, samo od prilike na kojoj visini?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
UVB/UVA lampa joj zamenjuje zračenje sunca, to joj je potrebno da se razvija. Ona treba da osvetljava ceo akvarijum i da bude oko 30cm iznad kopna.
Ova roza lampa može da ti bude izvor toplote i nju usmeri na kopno. Videćeš po temperaturi na kojoj visini treba da bude, prati T i kad vidiš da stoji između 35 i 40 to je prava razdaljina
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.