Pregledava ovu temu:
5 Anonimnih korisnika
Re: Infekcija ociju-Brzo HELP |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kada se kornjace ne slazu mala je vjerovatnost da ce se ikad slagati, eventualno u ogromnom smjestaju (vanjskom jezeru). Ja sam te lijepo upozorio, morat ces ih razdvojiti.
Pisano: 21.07.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
e, cao, ljudii...Reko da vam se javim...Kupila sam novi akvarijum i spojila sam kornjace, i slazu se...*:) kako je to moguce? Koliko je vremenski potrebno da se izleci upala pluca? Kupila sam grejac.. PoZz...
Pisano: 16.10.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Obje kornjace su sada na novom teritoriju, ako je vec bilo problema lako je moguce da ce ih opet biti. Jedna kornjaca ce biti dominantnija od druge i mogla bi je maltretirati, moras pripaziti.
Koliko je velik taj novi akvarij? Da li imas lampu za grijanje, UVA-UVB rasvjetu, filter? Koja je kornjaca bolesna? Da bi kornjaca ozdravila temperatura vode mora biti 28-29 stupnjeva, i jos vaznije temperatura kopna i zraka kojeg kornjaca udise oko 35 stupnjeva! To postizes lampom za grijanje (u tu svrhu moze posluziti i obicna stolna lampa ako dovoljno grije). Akvarij ne smije biti izlozen propuhu. Kada navecer ugasis svjetlo pokrij akvarij necime da se zrak previse ne ohladi. Jedan dio akvarija (1/4) ostavi otvorenu da kornjace imaju zraka!
Pisano: 16.10.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
ne znam, otprilike 50 litara..Imam grejac i obicnu lampu... Toplo je na kopnu... Manja kornjaca mi se razbolela pre nego sto sam kupila novi akvarijum i grejac, pa zelim da znam koliko je potrebno da ozdravi? Moze li se to znati? PoZz veliki...
Pisano: 17.10.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ne mogu ti reci kada ce ti kornjaca ozdraviti. Ako sve radis kako treba kornjaca bi trebala biti sve bolje. Uzmi termometar i provjeri da li je temperatura vode i kopna u granicama koje sam ti napisao. Drzi se toga, pravilno ih hrani i nadaj se najboljem.
Pisano: 17.10.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
EE, cao, ljudi.. Opet ja.. I opet treba pomoc.. Kornjacama su sad 5 puta bolji uslovi za zivot, nego pre... ALI, opet su bolesne.. Kaka im je mekana i crne je boje.. STa to znaci?? Ja znam da treba da bude bele boje.. Molim vas , pomozite..=;)
Pisano: 15.11.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
pa vidis da nisu bolji...losa hrna moze biti...moze biti i uslovi...ma svasta...neko iskusniji ce ti to odgovoriti...to mi se nije dogodilo i nadam se da nece
Pisano: 15.11.2009
|
|||
Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Opisi uvjete u kojima ih trenutno drzis. Koja je temperature vode i kopna? Koliko cesto mijenjas vodu? Sa cime ih sve hranis? Od kud ti podatak da bi izmet trebao biti bijele boje? Boja ovisi o hrani koju je kornjaca jela.
Pisano: 17.11.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Drzim ih u akvarijumu od oko 50 litara..Temperature vode je 29 stepeni, a kopna malo niza. Menjam vodu na svakih 5 dana.. A hranim ih razno..Pomozite mi, molim vas.. Sve sto ih bolje odrzavam one sve bolesnije,,*:(
Pisano: 26.11.2009
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.