Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: koliko da im dam....? |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ti im mozes davati salate ako je prihvate.
Pisano: 28.05.2009
|
|||
"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat . |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
crvici tj racici su ti kao poslastica, i njih dajes 1 na tjadan.
meso moras tako narezati da kornjaca moze bez problema gutati, jer inace trga i dodatno maze vodu, u jednom joj obroku mozes dati oko tri-4 komada koja su tako nekako velicine nj glave
Pisano: 13.07.2009
|
|||
[url=http://www.kornjace.com/modules/cjaycontent/index.php?id=30]Smje
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Citiraj:
i to je dovoljno ako se hrani jednom dnevno?
Pisano: 14.07.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ako imas mladunca potrebno ga je hraniti dva puta dnevno. Ujutro mu mozes davati meso, a navecer kupovnu hranu (granule).
Pisano: 14.07.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
eh upravo sam se pitala kolko hrane je dovoljno. Ja jednom na dan hranim i nisam sigurna dal treba mijenjat hranu il non stop istu mogu da jedu..?
Pisano: 11.08.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
dovoljno je da ih hranis 1 put dnevno
Pisano: 12.08.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Pozdrav svima! Prije tjedan dana smo decko i ja kupili dvije kornjacice pa imam nekoliko pitanja u vezi prehrane.
-Po ovome sto sam do sada vidjela strasno su prozdrljive i mogu jesti u nedogled, strah me je moze li im im visak hrane naskoditi kao ribicama pa da mi uginu? - Citala sam sam da tako male kornjacice cesto odbijaju biljnu hranu, no ove moje prihvacaju sve. do sada smo ima probali dati malo jabuke i mrvicu mrkve...sve su pojele. mozemo li pretjerati sa tom vrstom hrane? Ima li neko voce koje nikako nebi smjele jesti? - Kupili smo im odmah i JBL multivitamine ... koliko cesto im to stavljamo na hranu i da li su potrebni i na mesu ili samo na suhoj kupovnoj hrani (btw. koju izbjegavam davati ali nekada moram kada smo u zurbi)?! hmmm...to je valjda sve. :)
Pisano: 17.08.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
A koliko je stara kornjaca? Da bi prehrana bila pravilna ona mora biti raznolika! Kornjaca ne moze normalno zivjeti na jednoj vrsti hrane, pogotovo ne na onoj kupovnoj iz pet shopa! Citiraj:
Pozdrav i dobro dosli! Ribe su ipak malo drugacije od kornjaca, "zlatnim ribicama" od previse hrane moze biti poremecena ravnoteza (izvrcu se), a razlog uginuca najcesce nije prehranjivanje nego zagađena voda od raspadnute hrane. Kornjace nisu toliko osjetljive, prehranjivanje se na njihovom zdravlju ocituje tek u starijoj dobi. Kada kornjace pre brzo rastu moze doci do ostecenja organa i prijevremene smrti kornjace. Da bi ti mogao detaljnije reci sto kornjaca treba jesti, a sto ne moras reci o kojoj vrsti se radi. Ako kornjace rado prihvacaju bilje moguce da imate nesto iz roda Pseudemys, one su zadnjih mjeseci ceste u hr. pet shopovima. Te kornjace su npr. biljojedi i previse proteinske hrane moze ostetiti organe. A sto se voca tice, bez obzira na vrstu nije preporucljivo pre cesto davati. To nije njihova prirodna hrana, njihov organizam nije stvoren za probavljanje secera. Voce se daje svakih nekoliko mjeseci. Kada utvrdimo vrstu mogu ti dati popis sto im sve mozete davati. Kvalitetnija kupovna hrana (granule) od npr. firmi Tetra, JBL, ExoTerra, Nutrafin nije losa ukoliko se kombinira sa mesom. Kornjace mozes hraniti ujutro mesom, a navecer granulama. Vitamini od JBL-a su namjenjeni za kapanje na granule pa se najbolje pridrzavati uputstva. Sa mesa bi se te kapi najvjerovatnije isprale. Kada vitamine iskoristis do kraja napravi pauzu od nekoliko mjeseci prije davanja novih vitamina. Ali opcenito ako drzis kornjace pravilno (s naglaskom na UVA-UVB rasvjetu) i hranis ih pravilno vitamini uopce nisu potrebni.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Prvo zahvaljujem na brzim odgovorima. Trebalo bi se raditi o kornjaci Pseudemys concinna...ali evo za svaki slucaj i dvije slikice pa vi sami prosudite. Ja sam htjela crvenouhu no njih vise nema u prodaji pa smo uzeli ove. Trgovkinja nam u biti nije puno rekla o prehrani tako da nisam ni znala da ne smiju puno mesa zato MOLIM bilo kakvu informaciju o hranjenju. sto da im onda dam za papat i u kolikim kolicinama? hvala puno.
A ovo smo mi... Ante i Darinka...hihihihihi! http://img26.imageshack.us/i/dsc06792hhj.jpg/ http://img29.imageshack.us/i/dsc06750i.jpg/
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.