Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: koliko da im dam....? |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ovisi o velicini kornjace.ako je jos mala dajes joj koliko moze pojesti u kratkom roku oko dva puta dnevno,a ako je vec velika dajes joj svaki drugi dan al ne previse.no velike kornjace su vegeterijanke sad neznam kolika je.eto to znam nadam se da sam ti pomogao.ak sam u necem pogrijesio ispravite md
Pisano: 28.05.2009
|
|||
"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat . |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Evo duzina gornjeg oklopa
Mirko-10cm star 2 god Zivko-8cm star 2 godine Mrvica-9cm star 1 gtodinu Spol neznam...al volila bi znat
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
za odredivanje spola morat ces jos pricekat.kornjace sam ti vidio i prekrasne su.sto se tice mrvice i zivka njima daj do dva puta na dan.mirku daj u malo manjim kolicinama isto 1 do 2 puta dnevno.
|
|||
. Hipokrat . |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Ok..hvala
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
niko ne moze odrediti tacnu kolicinu hrane
dajes im plasticnom pincetom sve dok ti one prestanu pa budu onako aktivne oko jela kao na pocetku,i tak dajes po jednom ili dva puta na dan
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
nisam ni ja neki strucnjak al ak im dajes previse postnu pretile!!!
|
|||
. Hipokrat . |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kada hranis vise kornjaca odjednom uvijek ce biti jedna prozdrljivija i brza, tako da moras paziti da sve kornjace dobe dovoljnu kolicinu i da se pojedine ne prezderavaju.
Strogo pravilo koliko hrane smijes davati ne postoji, ali nikada ih nemoj hraniti do sitosti. S vremenom ces steci osjecaj koliko im je dovoljno. Kornjace su dovoljno stare da ih hranis jednom dnevno, a ako bas zelis mozes i dva puta hraniti s time da dajes manje kolicine. Citiraj:
Neke odrasle kornjace ove vrste u starosti pocnu prihvacati biljnu hranu, ali nikada ne prestanu jesti meso. Omjer biljne hrane i mesa kojeg pojedu ce se promijeniti, ali ove kornjace nece u odrasloj dobi biti vegetarijanci.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Inace im dajem 1 put dnevno...
Mogla bi 1 obrok (koji je inace oko 11h-12h) dat mesa... a popodne probat dat malo salate...ili nekog drugog zelenila... i ubacit malo racica...al svega po malo..ne pretjerivat... Moze li tako? Kad bi se moga vidit spol...koliko mora bit stara... i po cemu se vidi...?? ja sam cula da ako imaju velike nokte i debel rep da su muski...al neznam mozda su to samo price ljudi koji se ne ratzume... cak mi je neko bija reka da se moze raspoznat po onim crnim flekicam na donjem djelu oklopa..al to mi je malo nemoguce...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Ili da uopce na dajem zelenila posto jos nisu dovoljno stare za to
|