Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Pomoć oko uredjenja terarija |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Super, ako jede biljke! Hrani je stim, to je bitno. Mislim nema biljke koju nece smazati ili izcupaiti! Nek jede billje, biljke su jedan dio o nihove izhrane.
U prirodi rastu kornjace vecinom 1-4cm u godini. Nije uvjek do izhrane - i ako je po mome 2x na danu hranenje pre puno. Dobro zavisi koliko dajes tacno. Druge faktore o pre brzim rastu su temperature. Ako kornjaca cjelu godinu (i u noci) nonstop zivi kod temperatorama vode oko 27°C, onda nesto nestima. Izkluci makar grijac u noci. Probaj joj vise davati blijke i pusti je i ponekad dan postiti. Jer ako kornjaca pre brzo raste mogu organe i kosti oboliti. Tempo o rastu je pre brzo i nemogu stignit. Dodatno dolazi do deformacija o oklop-a. Citiraj: Ako neka ima musku crvenouhu kornjacu te starosti i dimenzija da bi je poklonio To nebi ja preporucila. Musko i Musko u jedan akvarij, to neide nikako!
Pisano: 30.01.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Drago mi je Selma da u Tuzli ima još Ljubitelja kornjaća,...i ja sam iz tuzle,....Nije dobro što ih hraniš dva puta na dan....ja svoje hranim jednom svaki drugi dan,,,i napreduju tri do četri milimetra mjesečno...Samo se mladje kornjaće hrane tak često....
Pisano: 30.01.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kornjace do sest mjeseci starosti je zbog pravilnog razvoja i oporavka od losih uvjeta u pet shopu pozeljno hraniti 2x na dan, samo se ne smije pretjerivati. Ako je kornjaca tako brzo narasla ocito joj dajes previse hrane, smanji kolicine.
Kornjaci je moguce dati previse hrane i ako ju hranite svaka dva dana, vazno je paziti na kolicinu. Kornjaca je za sada pre mala da bi joj mogla odrediti spol. Bolje nemoj uzimati jos jednu kornjacu jer ces i onako u roku od godine dana za ovu morati uzeti veci smjestaj. A postoji velika vjerovatnost da se dvije kornjace nece slagati kad spolno dozriju pa ces ih morati drzati odvojeno. Lijepo je udomiti kornjacu, ali samo ako si mozes priustiti 2 akvarija od 300-400l.
Pisano: 31.01.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Moze li mi neko reci po ovim slikama je li musko ili zensko, stvarno me zivo zanima, navikla sam da mislim da je zensko-zove se Marica, pa je ono da trazim muzjaka mozda greska a mozda i nije.
Pisano: 01.02.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Vrlo je teško u ovoj dobi kornjaće,...a i veličini odrediti njen spol...
Ja imam stariju i veću kornjaću i još nemogu sa sigurnošću odrediti spol,....
Pisano: 01.02.2009
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.