Pregledava ovu temu:
3 Anonimnih korisnika
Re: Pospanost, Bolest ili cak Otrovanje?? |
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Dobrodošao!
Koje je veličine akvarij, kakvu lampu ima kornjača, koja je temperatura vode, a koja kopna? Kad mijenjaš vodu, mijenjaš li cijelu ili samo dio i paziš li na temperaturu da bude ista ko i one u akvariju?
Pisano: 09.01.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
temp vode 26-27 sad po zimi, jos nema lampu ali se toplim danim redovno znala suncati, kad mjenjam vodu, mjenjam svu vodu....
eo sad trenutno opet spava na suhom
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Izgleda da je problem u tome što nema lampu jer je temperatura vode visoka, a temperatura kopna bi trebala biti bar dva-tri stupnja viša, inače se kornjača može razboliti. Podhitno joj nabavi bilokakvu lampu, barem stolnu...
Kad mijenjaš vodu mijenjaj najviše pola vode i pazi da temperatura vode koju dodaješ bude ista temperaturi vode u akvariju.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
thx na tome ali mene brine jeli moguce da je nervozna ili otrovana deterdzentom? :S
mada temperatura kompa nemogu je izmjerit, no mislim da je topla jer je kamen, nije staklo ili tako nesto...i stalno spava na kamenu na suhom, a inace reagira normalno, kad ju pokusam stavit u ruku, normalno reagira pokretima i sve to.... samo sto spava i odbija hranu, inace je zvrkasta i luda i neprestano pliva....
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Ako sumnjaš da je deterdžent unutra isperi akvarij i stavi novu vodu, isperi onda i filter... Ali filter zna stvarati mjehuriće ako mreška površinu...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
e meni je bas tako bilo, puno je vani odudarala voda kad on izbacuje, a mozda je doslo do nekog kemijskog spoja ili nesto pa je bilo previse mjehurica lol....jer stvarno je bilo smjesno za vidjeti a ona jadna uplasena.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Prvo provjeri sa bratom da li je prao akvarij sa nekim sredstvom jer nema smisla nagađati da li se otrovala!
S obzirom da nemas lampu za grijanje postoji mogucnost da je kornjaca dobila respiratornu infekciju. Obavezno stavi obicnu stolnu lampu za prvu pomoc. Temperatura zraka u terariju mora biti nekoliko stupnjeva visa od temperature vode. Ako je voda 25 stupnjeva kopno bi trebalo biti 30 stupnjeva. Nabavi si termometre da mozes nadzirati temperaturu. Prati dalje stanje i javljaj sto se događa. Provjeri da li kornjaca pliva u koso, da li ispusta piskutave zvukove dok dise i da li joj izlazi sluz na nos. Kornjaci bi uz lampu za grijanje trebao nabaviti i odgovarajucu UVA-UVB rasvjetu za gmazove.
Pisano: 10.01.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
eo sad je malo sretnija, sinoc sam joj mjenjo vodu i stavio u posudicu malo nize iznad sobne svjetlosti....bilo je ok....
i sad ujutro kad sam se probudio kaze stara da misli da je pojelo 1-2 racica ....lampu mogu kupit tek u ponedjeljak....budem pokuso, ali danas je subota.....nije sad ispada da nemam lampu u kuci, ali je se bila prebise zagrijvala pa sam je bacio....moram naci bolju sad sirim vratom da mogu ubacit Reptil Zarulju
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
eo buraz javlja da nije prao s nicim....a ona sad spava, prije 10 mi je plivala
|