NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
56 korisnika su online (14 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 56

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   3 Anonimnih korisnika

(1) 2 3 »

Pospanost, Bolest ili cak Otrovanje??
Početni član
Početni član

See User information
Sry sto se nisam jos predstavio ali mi je hitno, ja sam Ivan i iam 17 god, dolazim iz ZG, drago mi je ;)

E ovako , imam neki tipican akvarij za kornjacu staru godinu i pol, nije nesto pretjerano velik ali ok je,3-4 velika kamena i jedan veci da se moze popet da se osusi, grijac imam, filter sam makeo; sad cu vam navesti razlog;

U zadnje vrijeme - 1-2 dana , stalno kao da je umorna, nece bas plivati, nece niti jesti, nije jela 3 dana, a kada udje u vodu kao da je sva uznemirena , nesto joj smeta, no prije 4-5 dana kad sam ujutro upalio filter, na 10min sam se vratio i vidio nju u vodi uvucenu na dnu, a po vrhu vode je bila pjena :S , nisam mogao vjerovati jer znam niti je iko od mojih stavljao deterdzenit niti ja, mozda se samo bojim da mi buraz nije prao filter deterdzentom jer je jedno vrjeme neugodno smrdio....ali postoji mogucnost da je pod stresom jer je u zadnje vrjeme za vrijeme bozica bilo puno ljudi u kuci svi prolaze i gledaju je pa neznam, mozda je to, ali s druge strane stalno spava i djeluje umorna i nece jesti, pa sam mislio da je trovanje....ako je ili ako je nesto drugo? molim vas pomozite....nisam naveo da je proslu zimu kad sam ju kupio imala upalu ociju, i izlijecena je na proljece taman....sve ok i nezelim sad opet probleme maloj jadnici/jadniku, jos neznam spol.....a jos sam vas samo htio pitati, sad za vrijeme kad sam makeo filter, kako to da ostavim vodu ustajalu 24 sata pa da ubacim, jer ja tu vodu kad ubacim, odma drugi dan bude sva bjela,
Btw; sipam joj svaki dan 1 kap vitamina u akvarij....eto toliko o tome, molim vas pomozite, unaprijed zahvaljujem!!!

Pisano: 09.01.2009
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Pospanost, Bolest ili cak Otrovanje??
Aktivan član
Aktivan član

See User information
Dobrodošao!

Koje je veličine akvarij, kakvu lampu ima kornjača, koja je temperatura vode, a koja kopna? Kad mijenjaš vodu, mijenjaš li cijelu ili samo dio i paziš li na temperaturu da bude ista ko i one u akvariju?

Početni član
Početni član

See User information
temp vode 26-27 sad po zimi, jos nema lampu ali se toplim danim redovno znala suncati, kad mjenjam vodu, mjenjam svu vodu....
eo sad trenutno opet spava na suhom

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Izgleda da je problem u tome što nema lampu jer je temperatura vode visoka, a temperatura kopna bi trebala biti bar dva-tri stupnja viša, inače se kornjača može razboliti. Podhitno joj nabavi bilokakvu lampu, barem stolnu...

Kad mijenjaš vodu mijenjaj najviše pola vode i pazi da temperatura vode koju dodaješ bude ista temperaturi vode u akvariju.

Početni član
Početni član

See User information
thx na tome ali mene brine jeli moguce da je nervozna ili otrovana deterdzentom? :S

mada temperatura kompa nemogu je izmjerit, no mislim da je topla jer je kamen, nije staklo ili tako nesto...i stalno spava na kamenu na suhom, a inace reagira normalno, kad ju pokusam stavit u ruku, normalno reagira pokretima i sve to....

samo sto spava i odbija hranu, inace je zvrkasta i luda i neprestano pliva....

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Ako sumnjaš da je deterdžent unutra isperi akvarij i stavi novu vodu, isperi onda i filter... Ali filter zna stvarati mjehuriće ako mreška površinu...

Početni član
Početni član

See User information
e meni je bas tako bilo, puno je vani odudarala voda kad on izbacuje, a mozda je doslo do nekog kemijskog spoja ili nesto pa je bilo previse mjehurica lol....jer stvarno je bilo smjesno za vidjeti a ona jadna uplasena.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Prvo provjeri sa bratom da li je prao akvarij sa nekim sredstvom jer nema smisla nagađati da li se otrovala!

S obzirom da nemas lampu za grijanje postoji mogucnost da je kornjaca dobila respiratornu infekciju. Obavezno stavi obicnu stolnu lampu za prvu pomoc. Temperatura zraka u terariju mora biti nekoliko stupnjeva visa od temperature vode. Ako je voda 25 stupnjeva kopno bi trebalo biti 30 stupnjeva. Nabavi si termometre da mozes nadzirati temperaturu.

Prati dalje stanje i javljaj sto se događa.
Provjeri da li kornjaca pliva u koso, da li ispusta piskutave zvukove dok dise i da li joj izlazi sluz na nos.

Kornjaci bi uz lampu za grijanje trebao nabaviti i odgovarajucu UVA-UVB rasvjetu za gmazove.

Pisano: 10.01.2009

Početni član
Početni član

See User information
eo sad je malo sretnija, sinoc sam joj mjenjo vodu i stavio u posudicu malo nize iznad sobne svjetlosti....bilo je ok....
i sad ujutro kad sam se probudio kaze stara da misli da je pojelo 1-2 racica ....lampu mogu kupit tek u ponedjeljak....budem pokuso, ali danas je subota.....nije sad ispada da nemam lampu u kuci, ali je se bila prebise zagrijvala pa sam je bacio....moram naci bolju sad sirim vratom da mogu ubacit Reptil Zarulju

Početni član
Početni član

See User information
eo buraz javlja da nije prao s nicim....a ona sad spava, prije 10 mi je plivala

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum