Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: Zatvorene natekle oci!? |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Dobar dan.Tražim pomoć. Eto rezultat o "setanje po kuce". Razboljila je se. Propuh je uhfatila. Kornjaca nece iz vode, to samo izgleda tako, ustvari hoce da joj dajes jelo (al nemoj je prepuno hraniti). Drugo vadenje iz vode znaci za kornjacu masivni stres! U prirodi samo bude dignuta iz vode ako uhfati je jedna velika tica. Mozes mislet kakav strah ona u tim trenutku eventualno dozivi. A o stres-a moze imunsistem oslabiti. Ja bi rekla odma veterenar-u!
Pisano: 19.10.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Imam dvije kornjace zensku i muzijaka.Zenka jede hranu kao i nikad je ne odbija,do muzijak jedva nesto jede,pa cak nogicama zna gurat hranu od sebe pa me zanima sta bi moglo bit?takodje ima malo nateknuto oko ociju i malo malo ih zatvori pa me zanima kako mogu izljeciti to?U Tuzli nema veterinar za kornjace pa me zanima sta da uradim i gdje da nabavim lijek!
Pisano: 14.12.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Za pocetak bi bilo dobro da vidis gdje si grijesila i sta je moglo dovesti do upale ociju, popravi uslove u kojima drzis kornjace jer je to put ka ozdravljenju. Prelistaj ovu temu detaljno jer upala ociju moze biti uzrokovana na vise nacina... manjak vitamina A ili upala pluca ili jednostavno upala ociju kod nekvalitetne odnosno prljave vode. Daj nam jos informacija, kakve uvjete imas u akvarijumu? Kakvu opremu imas?
Sto se tice veterinara koji je specializovan za kornjace i koji bi ti i mogao iako pomoci je rijedak pojam kod nas u BiH. Ja sam iz Doboja i jedino ti mogu reci da i ovdje kao i u Tuzli nema veterinara. Mozda da pogledas u Sarajevu?
Pisano: 15.12.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Ja sam pročitala da se za upalu očiju koristi chloramphenicol koji se kupi u apoteci i maže se 2x na dan. Ako sam u krivu nek me netko iskusniji ispravi.
I da, možda držiš akvarij kraj prozora?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kapi za oci daju puno bolje rezultate od masti. Maxitrol ili Neomycin kapi.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
da li se i one mazu dva puta na dan i na suhom ??
Pisano: 16.12.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Nemojte bit lijeni citat.
Citiraj:
Pisano: 16.12.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
uh iz ovog sam shvatila da i ja imam problem. vodu mjenjam redovito ali na površini se cesto radi tej bjelkasti sloj. mislila sam da je to prašina ali izgleda da sam se prevarila, kako da ga se rijesim? pomoc potrebna!
Pisano: 06.01.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Usmjeri izlaz filtera tako da mreska povrsinu vode i pridrzavaj se uputstva za ocuvanje nitrificirajucih bakterija za biolosku filtraciju.
Pisano: 06.01.2009
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.