Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
"Zimski san" |
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Your personal karma 0 does not reach the required karma 10. Please try later.
Pisano: 23.11.2006
|
|||
|
Re: "Zimski san" |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Taj san je veoma bitan, jer kornjace trebaju ziklus u tempoeraturu, da nerastu prebrzo, jer ako rastu prebrzo onda mogu jako oboliti. I drgo jaca to imunsistem, dokazano je da kornjace koje imaju zimskupausu duze zive i stravije su.
Prije zimskepause je dobro ic dr. da prekleda dali ima neke parazite i dali je strava. Moja kornjaca (Trachemys scripta elegans) je momentalno u frizideru temperatura je oko 4°C. A Trachemys scripta elegans mogu i cjelu godinu bit u bari ako je oko 2-3 m duboka voda.
Pisano: 13.12.2007
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Hibernacija je vazna za vrste koju je drze i u prirodi, nemoze se reci da je za sve vazna. Takodjer je primjer vaznija za zdravlje jednoj Testudo hermanii vec jednoj Trachemys scripta. A kao sto smo vec razjasnili, da ponovim i ovdje: Trachemys scripta elegans nije za preporuciti da hiberniraju vani.
Pisano: 14.12.2007
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
pa ja naravno da to nerade sve kornjace. zavisi koja vrsta.
Citiraj: A kao sto smo vec razjasnili, da ponovim i ovdje: Trachemys scripta elegans nije za preporuciti da hiberniraju vani. i zasto? zasto to onda kornjaca rade i u prirodi? nema nista bolje o priroda i sloboda. To ja smatram. Daj argumentaciju molim te.
Pisano: 15.12.2007
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Ajmo jovo na novo. Jesam ti reko sinoc da su nase zime dosta ostrije vec zime iz kojih ta kornjaca potjece. Pitas me nesto na sto si sinoc vec dobila odgovor. Cemu to ?
Pisano: 15.12.2007
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.