Pregledava ovu temu:
3 Anonimnih korisnika
Dno Predhodni Topik Sljedeci Topik
Registrirajte se da bi komentiraliTopic is Locked
Re: Kupovina kornjaca |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav.
Prije nego sto kupis vise kornjaca, trebas biti sigurna dali svima mozes pruziti osnovno. Crvenouhe (Trachemys scripta elegans) brzo rastu. Da bi uspjesno drzala vise kornjaca moras im stvarno omoguciti dovoljno prostora, to jest dovoljno veliki akvarijum. U premalom prostoru moze lako doci do agresivnosti izmedju, nepravilnom i nezdravom razvoju itd. Kornjaca sama od sebe nije zivotinja kojoj je potrebno drustvo. Naravno da je ljepse ih vidjeti vise, ja osobno drzim veci broj kornjaca, ali im je osiguran odogovarajuci smjestaj. Preporucio bi ti kupi sebi jednu, maksimalno dvije kronjace, naravno ovisno o velicni smjestaja koji si pripremila. Sto se tice kupvine, skreni paznuju na sljedece. Uvijek biraj one koje su zivahne, ili koje vidis da se suncaju na svijetlu. Kornjace koje spavaju, koje su apaticne, su moguce bolesne. Pogledaj im oci, dali su ljepo otvorene i bistre. Slobodno za trazi da ih prodavac ponudi malo hrane, los apetit je uvjek dobar znak da nesto sa kornjacom nije u redu. Nadam se da sam ti malo pomogao. Lijep pozdrav!
Pisano: 16.11.2006
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Hvala na pomoci. Sad mi je vec mnogo lakse.
Pripremila sam veliki akvarijum (od oko 100 lit) i sve sto je potrebno od opreme. Samo jos da kupim kornjace. Nisam planirala da kupim vise od dve. Hvala jos jednom. Veliki pozdrav.
Pisano: 17.11.2006
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav,
kupi jednu kornjacu. Akvarijum od 100 litara nije dovoljan ni za jednu odraslu, kamoli za dvije. Savjetujem ti da kupis jednu, i po mogoucnosti joj spremis veci akvarijum za jedno dvije godine. Ako imas kasnije mjesta i za akvarijum od 300 i vise litara, mozes i dvije uzeti. Ljep pozdrav, M.
Pisano: 17.11.2006
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
moja kornjača kada je bila sama bila je prilično živahna,ali nije htjela
dajede ništa drugo osim račića i nije htjela da se sunča .Jedne sedmice sam čuvala drugarici kornjače,bile su zajedno sa mojom,moja kornjača je postala druga.Pa sam odlučila da mu kupim drugaricu.Cijeli dan su zajedno.Skaču s kopna,penju se jedna na drugu itd.Mislim da je bolje da i kornjače imaju druga.Bez obzira koliko se brineš o njima one su usamljene i tužne govorim iz sopstvenog iskustva
Pisano: 21.02.2007
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Rizično je kupiti dvije jer bi moglo biti da su dva mužjaka koji nemogu biti zajedno i onda ćeš trebati dva akvarija po 200 i nešto litara.
Pisano: 14.02.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ziwahne......................ja sam swoje uzela zato sto su bile ziwahne.A nisam uh kupila u istoj radnji niti u istom gradu.I slazu se za sada.......................:)
Pisano: 22.02.2008
|
|||
Kornjace su naj najlepse ziwotinje na swetu!!!!
Hi,guys! |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Moje su jedna musko jedna zensko.
|
|||
Kornjace su naj najlepse ziwotinje na swetu!!!!
Hi,guys! |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
A kako znaš?
|
|||