Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: hiberncija problemticna |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
De mi reci, jeli ti nju u vodi ili na suhom drzis u hibernaciji ?
Pisano: 01.01.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
u vodi. Voda je tolko duboka da moze ako izpruzi glavicu uhvatit zraka.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pa tako i treba biti, nikad vodenu kornjacu na shuom pustiti da hibernira. Ako kornjaca bude aktivna po malo to nebi smejo biti nikakav problem. Dnevno se treba frizider otvarati zbog izmjene zraka unutra.
(ubaci se malo soli 2g/1litar da se sprijece gljivice) Moji odoratusi su permamentno aktivni i ako im temparatura spadne na 10tak stepeni, a svijetlo im ne gori. Vazno je samo da se ne expermentise sa hibernacijom. Tko nezna kako voditi u hibernaciju bolje da nepusta nikako svoju crvenouhu da hibernira.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
zaljepila sam traku na dugme u frizderu da nebi se palilo svjeljo ako otvori se vrata, i cesto pred vece otvorim malo vrata.
Taj tip sa solom nisam premjenila, jer sam i citala da se moze caj stavati i zbunilo me je to. Moj Dr. je reko da mogu stavit soli, da je dobro ali nemoram. josh je reko da je dobro i onako ponekad nejodiranog morsko soli dodavati u vodi. 1-2 g pro liter vode. To nesteti nikako zivotinji i dobro je za vodu Sta ti za to smatras? Nisam sigurna, ja sam citala da u hibernacije nema aktivnositi o kornjace.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Nije potreba zaljepljivati traku, mogla si i samo sijalicu odvrnuti, to ti je lakse, ali nema veze. Ili sol, ili crni caj mozes staviti. To sprijecava gljivice. To se stavlja u vodu kod kornjaca koje hiberniraju i pogotovu kod mekooklopnih. Kod mekooklopnih se cesto stalno stavlja crni caj ili sol (2-3g na 1 Litar) da bi se sprijecile gljivice jer su te kornjace jako osjetljive na to.
Pisano: 03.01.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Od kada do kada bi trebalo držati kornjaću u Hibernaciji i jeli joj vremenom potrebito mijenjat temperaturu ili da bude konstantna od 3 do 6 stepeni....
Pisano: 05.09.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Dali mogu / smijem mijenjati vodu kornjaći u toku hibernacije, kako bih smanjio mogućnost kakve infekcije,...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Dali se kornjaći smije prekinuti hibernacija naglo ak nešto pođe po krivu...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Izgleda da drzis Trachemys scripta troostii ili?
Ja smatram da nebi kornjace trebale se drzati u konstantnom temperaturi. Prvo: Vecinom je tako da kornjaca prebrzo rastu. A to je opasno za organe. Drugo: Imunsistem oslabi. Ako kornjaca u prirodi radi hibernaciju onda sam ja za to da se i u zatvoru vrzi to. ALI jedna hibernacije moze biti opasna, ako nesto nestima moze do smrta doci.
Pisano: 25.09.2008
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.