Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Pelusios nanus |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Svaka čast.
Zavidim. :) Samo pitanje... kako se mužijaci podnose?
Pisano: 14.12.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
U suprotnosti kinosternida, Pelusios muzjaci nisu agresivni izmedju sebe. Jedino za vrijeme parenja desi se da muzjak agresivnost prema zenki pokaze, ali i to ne toliko da bi predtsvljalo neku opasnost za zenku. Inace ni jednom nisam posmatrao agresivnost medju njima, a ni medju ostalim Pelusios vrstama. A ove imam evo skoro pa vec godinu dana.
|
|||
"For nothing is impossible with God." Luke 1:37
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Jako zanimljivo.
Koliki bi akvarij trebao za jednu jedinku?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Posto im razine vode nije visoka, ja ih nebi drzao ispod 100x40.
Mislim da bi im oni 80x35 bili ipak premali ... (Navodim ove standardne dimenzije akvarija)
|
|||
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pa onda im i sama cijena nije prevelika od par stotina eura...jer kad se sve uzme u obzir ispadne jos i povoljnije od drzanja crvenouhih... (govorim o svim osiguranim i adekvatnim uvjetima).
Vidim na slici i kopneni dio... Kolika povrsina bi im bila ok? I kakvo uredenje akvarija im odgovara (dali trebaju granje ili vise prostora za plivanje)? A sad kad sam dosadan...kolika im je temp. vode, a kolika kopna? I koji UV-B im treba?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Cijena je relativna stvar. Vecina ljudi koje poznam, djabe ih nebi uzeli ... a onaj tko voli ovo, priusti ce si ako dobije mogucnost (daleko od toga da je meni bilo "lako" to uzeti).
Kopneni dio, njima je vazno suncanje i mjesto da mogu poleci jaja, nisu teretricne ako neke da im treba vise prostora, evo ova kutija je nekih 40x20x20 (odprilike, nisam mjerio). Ja sam im stavio kamenje, (govorim o ovom velikom kamenju), da im nije sve prazno, a granje nisam imao trenutno, a nebi ni stavio, da im nebi previse mjesta oduzeo. Da im je potrebno, nije, jer sa svih stana mogu dodirnuti dno a ujedno glavu iznad vode staviti, a dodatno kamnenje im pruza da jos vise mogu izaci na povrsinu. Ova sakcija sa oviom biljkom sluzi dekoraciji i bioloskoj filtraciji.
|
|||
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ovo je stvarno predivna mala vrsta, drago mi je da si odlucio napisati nesto o njima! Sretno s razmnozavanjem, bilo bi lijepo da postane cesca!
Nego pitanje, zasto si kutiju s pijeskom stavljao na cigle, zar ne bi bilo bolje da je kutija u ravnini s povrsinom vode da je zenkama lakse dostupna?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Inace su mi kutije sa pjeskom uvjek na ciglama, iz pocetka je bila jos na dvije cigle, ali posto sam razinu vode smanjio, stavio sam je na pojednu. Inace bi trebalo zemljiste uvjek biti malo iznad povrsine vode. I u prirodi je tako, ako razmislimo. A neke vrste primjer bas zahtjevaju vislju razinu zemlje za polaganje jaja (kao naprimjer mekooklopne). To je instinktivno da se sacuvaju jaja u slucaju poplava u prirodnim habitatima.
|
|||
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ok, pitam jer imam par kornjaca kojima je bas frka ici na kopno ako je pre visoko. Isto sam primijetio da kornjace koje ne trebaju polagati jaja ne vole ulaziti u kutiju ako je razina pijeska niska (kad postoji nekakav poviseni rub), jer u slucaju da trebaju bjezati ne mogu samo s povrsine pijeska kliznuti u vodu. Spominjao sam ti vec da se muzjak uopce ne zeli suncati kada je kutija s pijeskom u akvariju jer nema skroz cistu liniju bijega u vodu.
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.