NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
96 korisnika su online (49 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 96

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 2 3 (4) 5 6 »

Re: par pitanja od pocetnika
Regularni član
Regularni član

See User information
Pa njihova prodavnica mi je relativno blizu,pa kad uhvatim roditelje oticicu tamo. Prave i po narudzbinipa mogu da trazim takav veci akvarijum. Videcu i tada za tu neonku. Ja se ne razumem u te uvb lampe ali na njihovom sajtu pise 10 W . To je sajt akvarijum centra koji si ti postavio. Model akvarijuma je resun 400.

Pisano: 01.04.2013
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Resun 400 je jako mali tvornicki akvarij koji bas nije najpogodniji za drzanje kornjaca. Ima tvornicki poklopac sa jednom ugrađenom lampom koju vjerojatno ne mozes zamijeniti UVA-UVB zaruljom. Također nema ventilacijskih otvora niti lampe za grijanje kopna. Mozda je jeftin, ali ako ga kupis morati ces ga prilagoditi za drzanje kornjaca.

Pisano: 04.04.2013

Regularni član
Regularni član

See User information
Aha,pa ako ga moram prilagodjavati necu ga ni uzimati.
Verovatno cu na kraju uzeti obican akvarijum pa ga sama srediti.
I sve pohvale na tolikoj azurnosti oko foruma i kornjacica.

Pisano: 04.04.2013

Početni član
Početni član

See User information
mozda bih mogla ovdje da postavim pitanje da otvaram novu temu, a ako nije dobro mjesto neka ga moderatori premjeste.
Nisam mogla naci na forumu ni u svim mogucim pretragma odgovor na ovo: moja koranjaca se mnogo cudno ponasa. znam ja da je ona gmizavac i hladnokrvo i tako to ali moja kornjaca mnogo voli da bude vam akvarijuma i u drustvu.
Znam da zvuci jako cudno, ali ona ima akvarijum od cca60l, inace je u pitanju crvenouha kornjaca. Ne znam koliko je stara,dobili smo je prije godinu ipo dana, a kod tih ljudi je bila vec 6-7 godina tako da pretpostavljam da ima komad godina. Hranimo je raznovrsno, sto granulama sto svjezim mesom vocem i povrcem.
Medjuim ona mnogo voli da izlazi iz akvarijuma koji iskreno nije bas visko, vise ide u duzinu i sirinu pa sve sve kaci nogama da izadje. Od kako je prvi put izasla od tada stalno cirkulise po kuci zajedno sa ostalim zivotinjama. smjesno ali tacno zna da prepozna moj glas, posto se mi izrazgovaramo dok joj dajem da jede. Tako datacno u sedam sati uvece dolazi do mene bilo gdje da se nalazim u kuci da idemo da jede. Onda mi ocistimo noge i idemo u akvarijum na veceru i spavanje.
Priznajte da je malo cudno ponasanje. fascinantno je sto ona maltene sva izadje iz oklopa kad joj nesto pricam i posta me da je mazim. Ako malo uzurbanije djelujem ili sad ljuta na nekoga povlaci se u kucicu.
Elem moje pitanje je - je li to uobicajeno za njih i smije li ona da toliko seta po kuci. Nikad ne znamo dje cemo ja naci, ali je uvijek tamo dje smo svi mi a ima nas dvoje odraslih, dvoje odraslije djece, pas i macak

Pisano: 05.04.2013

Anonymous
Citiraj:

Pisano od: Jasna088
mozda bih mogla ovdje da postavim pitanje da otvaram novu temu, a ako nije dobro mjesto neka ga moderatori premjeste.
Nisam mogla naci na forumu ni u svim mogucim pretragma odgovor na ovo: moja koranjaca se mnogo cudno ponasa. znam ja da je ona gmizavac i hladnokrvo i tako to ali moja kornjaca mnogo voli da bude vam akvarijuma i u drustvu.
Znam da zvuci jako cudno, ali ona ima akvarijum od cca60l, inace je u pitanju crvenouha kornjaca. Ne znam koliko je stara,dobili smo je prije godinu ipo dana, a kod tih ljudi je bila vec 6-7 godina tako da pretpostavljam da ima komad godina. Hranimo je raznovrsno, sto granulama sto svjezim mesom vocem i povrcem.
Medjuim ona mnogo voli da izlazi iz akvarijuma koji iskreno nije bas visko, vise ide u duzinu i sirinu pa sve sve kaci nogama da izadje. Od kako je prvi put izasla od tada stalno cirkulise po kuci zajedno sa ostalim zivotinjama. smjesno ali tacno zna da prepozna moj glas, posto se mi izrazgovaramo dok joj dajem da jede. Tako datacno u sedam sati uvece dolazi do mene bilo gdje da se nalazim u kuci da idemo da jede. Onda mi ocistimo noge i idemo u akvarijum na veceru i spavanje.
Priznajte da je malo cudno ponasanje. fascinantno je sto ona maltene sva izadje iz oklopa kad joj nesto pricam i posta me da je mazim. Ako malo uzurbanije djelujem ili sad ljuta na nekoga povlaci se u kucicu.
Elem moje pitanje je - je li to uobicajeno za njih i smije li ona da toliko seta po kuci. Nikad ne znamo dje cemo ja naci, ali je uvijek tamo dje smo svi mi a ima nas dvoje odraslih, dvoje odraslije djece, pas i macak

Kornjace(kao i ostali gmazovi) nisu ljubimci za setnju po kuci i drustvo!Kornjaca nebi smjela izlaziti iz akvarija!
Znaci ukratko:Nikako pustati kornjacu da se seta,a ako kornjaca sama izlazi akvarija to se mora rijesiti nekakvom pregradom,poklopcem ili slicno.
To je prevelik stres za kornjacu,temperaturni sok,moze doci do raznih problema...

Voce nije najispravnija hrana za vodene kornjace.To se daje jednom u 2-3 mjeseca kao slastica.
U temi za predstavljanje sam ti zalijepio 3 linka koja obavezno procitaj,pa ako nesto nebude jasno,pitaj;)

Regularni član
Regularni član

See User information
Ljudi hitno mi je potrebna pomoc.
Znam da ako kornjaca pojede insekta sa nekom bodljicom na sebi moze da ugine.
E pa izgleda da je takvog pojela.
Recite mi molim vas koliko je vremena potrebno da se kornjaci nesto desi ako je stvarno to pojela.

Pisano: 06.04.2013

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Jasna088

Da kornjaca ima adekvatan smjestaj ne bi iz njega trebala biti u mogucnosti izaci. Akvarij od 60 litara je za crvenouhu kornjacu od 6-7 godina definitivno premalen. Po mom misljenju je glavni razlog zasto ona bjezi iz akvarija potraga za "vecom barom". Kada u prirodi kornjaca nije zadovoljna barom u kojoj se nalazi bilo zbog prostora, zagađenja, nedostatke hrane itd. jednostavno se preseli u drugu baru u blizini. To je za kornjace cesto opasan i stresan put i tako nesto rade samo kada bas moraju. Kod tebe u stanu nema "druge bare" tako da ce kornjaca instinktivno bjezati van svaki dan. To moze po njeno zdravlje imati niz negativnih posljedica. Jako cesto dolazi do fizickih ozlijeda jer ove kornjace nisu stvorene za hodanje po kopnu svaki dan. Također cesto zna doci do deformacija noktiju i prstiju, lomljenja noktiju itd. A najopasnija e mogucnost da kornjaca dobije respiratornu infekciju koja se s vremenom razvije u kronicnu upalu pluca. Vecina kornjaca koje vlasnici pustaju po podu ne prozive dugo. Tako da ako zelis dobro svojoj kornjaci slozi joj posten i prostran smjestaj gdje ce imati puno prostora za plivanje, nemoj ju tretirati kao psa, to je ipak gmaz koji treba imati svoje uvjete i mir.

Citiraj:

Pisano od: Aly
Ljudi hitno mi je potrebna pomoc.
Znam da ako kornjaca pojede insekta sa nekom bodljicom na sebi moze da ugine.
E pa izgleda da je takvog pojela.
Recite mi molim vas koliko je vremena potrebno da se kornjaci nesto desi ako je stvarno to pojela.

Do problema moze doci ako se bodlja zabije kornjaci negdje u grlo ili u probavni trakt. Ne mora nuzno znaciti da ce se to dogoditi, kornjaca ce mozda bez problema probaviti insekta sa bodljom. To upozorenje stoji da ljudi namjerno ne bi davali insekte s bodljama jer bi se s vremenom nesto moglo dogoditi. Ako se kornjaca i dalje normalno ponasa i jede onda je vjerojatno sve ok.

Pisano: 10.04.2013

Regularni član
Regularni član

See User information
Dobro je sada.
Nisam joj ga namerno dala,upao joj je u terarijum,pre nego sto sam ga izvadila u njoj su se probudili "lovacki" instikti.

Pisano: 10.04.2013

Početni član
Početni član

See User information
Molim Vas pomoć!!! Suprug je pronašao sičušnu čančaru na parkingu firme u kojoj radi, daleko od ikakve zelene površine. Ne znamo kako je tamo dospjela, jedino što nam pada na pamet je da je ptici ispala iz kljuna u letu. Malena je ko cvijet maslačka. Kornjačica je u lošem stanju, teško se kreće i samo u krug na mjestu. Oke drži stalno zatvorene , a lijevo joj suzi. Ništa ne jede i ne pije. Šta da radim? Molim Vas pomozite mi da je spasim!

Pisano: 16.04.2013

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav i dobro dosli na forum!

Otvori novu temu u podforumu za kopnene kornjace: LINK i odovori na sljedeca pitanja:
Da li kornjaca ima nekakve mehanicke ozlijede po oklopu?
Gdje ste sada smjestili tu kornjacu?
Od kuda se javljate?

Pisano: 16.04.2013

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum