NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
50 korisnika su online (7 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 50

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   3 Anonimnih korisnika

(1) 2 3 »

Anonymous
cena kornjaca
Zanima me koje su najskuplje vrste vodenih kornjaca koje se mogu kupiti u okruzenju?

Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: cena kornjaca
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
U ovoj temi mozes vidjeti kako se krecu cijene kornjaca na regionalnim sajmovima: LINK1
To su naravno sve manje-vise lakse dostupne vrste, one rjeđe za koje interes imaju vecinom napredniji hobisti znaju dosezati cijene u tisucama eura, moguce i u desecima tisuca eura. Osim rijetkosti zivotinje, cijenu jako cesto definira starost, velicina, spol, eventualna uparenost za daljnje razmnozavanje itd. Tako da je pojam najskuplje vrste jako relativan. Ali generalno bi rekao da jako ugrozene Azijske vrste u prosjeku postizu najvise cijene kada se uopce pojavi koji primjerak na trzistu.

Pisano: 24.03.2013

Anonymous
Definitivno sam se neprecizno izrazio, iz prostog razloga sto nisam mogao ni da pretpostavim da kornjaca moze da postigne cenu nekoliko hiljada evra. Te svakako mogu samo na slikama da gledam, mene interesuju neke u rasponu od 100 do recimo 300 evra, kao I njihov uzgoj.
Hvala za link

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
U tom rasponu se i krece dosta cesto dostupnih vrsta, a velika vecina mladunaca tih vrsta se da nabaviti i po nizim cijenama zato jer treba vremena da odrastu i spolno dozriju. A i kako su osjetljiviji treba ipak imati znanja i dosta uloziti da uopce prezive. Ovisno o tome koliko veliku i osjetljivu vrstu odaberes smjestaj moze biti malen, jednostavan i jeftin kao za primjerice mosusne kornjace, a moze biti puno veci, skuplji i kompliciraniji od smjestaja kakvi su potrebni za crvenouhe. Jer ima vrsta koje ne toleriraju losu kvalitetu vode i kojima je potrebno podesavati parametre vode inace dolazi do problema sa zdravljem oklopa.
Najveci izbor kornjaca u ovoj regiji imas u Budimpesti, gdje cak postoji pet shop posvecen bas kornjacama, nije ti daleko ali legalan uvoz nije jednostavan.
Ako te zanima pojedina vrsta slobodno otvori temu pa cemo prodiskutirati, ne bi bilo lose da se malo maknemo od vec temeljito "prozvakanih" tema o pet shop kornjacama.

Evo jos jednog popisa sa SloExo 2010:

Apalone spinifera 25e
Emydura subglobosa 60e
Macrochelys temminki 110-180e
Chelydra serpentina 30e
Chelus fimbriatus 150-350e
Macrochelodina rugosa 180e
Sternotherus odoratus 10-40e
Sternotherus carinatus 40e
Kinosternon subrubrum 40-50e
Trachemys scripta scripta 15e
Trachemys scripta troostii 15e
Pseudemys nelsoni 7.5e
Pelomedusa subrufa 30e
Pelusios nigra 25e
Ocadia sinensis 50e
Chinemys reevesii 60e
Chrisemys picta picta 45e
Chrisemys picta belli 40e
Malaclemys terrapin 70e
Terrapene carolina triunguis 140e
Geoemyda spengleri 350e
Cuora flavomarginata 170e
Malacochersus tornieri 250e
Geochelone sulcata 65e
Geochelone pardalis 120e
Geochelone carbonaria 120e
Kinixis belliana 260e
Testudo hermanni 60e
Testudo graeca 120e
Testudo marginata 70e
Testudo ibera 60e

Pisano: 26.03.2013

Editirano od Kori on 16.12.2013 05:52:21

Anonymous
Hvala za spisak, i svaka cast za posvecenost forumu. Ako se i strukom budes tako bavio, ocekuje te definitivno svetla buducnost.
Elem, do Budimpeste mi nije problem da odem jos koji put, to mi nije problem. Problem je kako tu kornjacu da legalno(naravno) uvezem u Srbiju. Ilegalno ne umem, a da umem, ne bih sigurno kornjace svervovao :D Kakva je na primer procedura kad ti odes u Sloveniju i hoces da poneses kuci kornjacu. Da li si radio to? Ako jesi, uputi me molim te. Verovatno da se razlikuje, al opet bar nesto da znam o tome.

Anonymous
Sad cu ja da guglujem ove kornjace redom, da vidim slike i osnovne stvari, pa kako se za koju zainteresujem ja cu otvarati diskusije. O pet shop kornjacama ja mislim da je i receno sve :)

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Pavle
Hvala za spisak, i svaka cast za posvecenost forumu. Ako se i strukom budes tako bavio, ocekuje te definitivno svetla buducnost.
Elem, do Budimpeste mi nije problem da odem jos koji put, to mi nije problem. Problem je kako tu kornjacu da legalno(naravno) uvezem u Srbiju. Ilegalno ne umem, a da umem, ne bih sigurno kornjace svervovao :D Kakva je na primer procedura kad ti odes u Sloveniju i hoces da poneses kuci kornjacu. Da li si radio to? Ako jesi, uputi me molim te. Verovatno da se razlikuje, al opet bar nesto da znam o tome.

Nazalost ne znam kakva je tocno procedura uvoza za Srbiju, kod nas je jako komplicirano. Procedura je takva da prvo moras dobiti izvoznu dozvolu u zemlji iz koje izvazas zivotinju i uvoznu dozvolu u zemlji u koju uvazas zivotinju. U slucaju da je zivotinja na CITES listi prodavac mora izvaditi i posebnu CITES prodajnu dozvolu. Zivotinje trebaju provesti par tjedana u karanteni po dolasku u drzavu uvoza.
Dakle, otici na sajam ili u pet shop, nasumicno kupiti zivotinju i dovesti je nazad doma je nemoguce, potrebne su velike pripreme, dogovori i puno papirologije. To sve kosta puno vise od same zivotinje pa se rijetko koja privatna osoba do sada uopce isla upustati u to (ja nisam). No sada kada u 7. mjesecu uđemo u EU bi trebali moci preci granicu sa zivotinjom samo uz racun (i potvrdu u slucaju da se radi o CITES vrsti), jos se drzava nije izjasnila kako ce to tocno funkcionirati, ali u svakom slucaju se veselim novim kornjacama :)

Pisano: 26.03.2013

Anonymous
.

Anonymous
Odlicno, znaci I mi u 7 mesecu 3000. Godine kad udjemo u EU mocicu da prenosim kornjace uz racun :D jako utesno nema sta..
Kod nas se prodaju samo crvenouhe I barske, I to ne iz uvoza nego domace.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pitao si kako stvari stoje kod nas...a tko zna, mozda cemo trebati cekati dodatne 3-4 godine da u uđemo u Shengenski prostor kako bi na taj nacin mogli prenositi, nista jos nije sigurno.

Vec je nekoliko ljudi iz Srbije na ovom forumu pitalo kako to tocno funkcionira kod vas, ali nitko se jos nije potrudio raspitati o tome i javiti ostalima. Moguce da je kod vas jednostavnije i jeftinije, pogotovo sa zivotinjama koje nisu na CITES listi.
A i da je kopmlicirano kao kod nas uvijek mozes pitati u pet shopu da li bi ti pri sljedecem uvozu mogli od uvoznika nabaviti neku drugu vrstu pa da ta zivotinja prođe cijelu proceduru sa "pet shop" kornjcama koje uvoze.
Isto tako par clanova iz Srbije je izrazilo zelju za Sternotherusima, ako vas se dovoljno skupi, unaprijed platite nekom pet shopu da uveze par zivotinja za vas, sumnjam da bi odbili ako bi im bilo isplativo. Tako da nemoj odustajati prije nego li uopce probas.
U Hr. je nakon zabrane uvoza crvenouhih trebalo skoro 10 godina da se pocne uvoziti nesto skroz novo poput mosusnih kornjaca. Pet shopovi su bili jako skepticni po pitanju isplativosti prodavanja kornjaca velicine 25 mm po 30-40 eura. Ali zahvaljujuci ovoj strnici i par ostalih foruma ja i par kolega smo uspjeli dovoljno popularizirati mosusne kornjace da su ih ljudi sve cesce trazili u pet shopovima i sada konacno imamo redovit uvoz.

Pisano: 27.03.2013

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum