Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: Judy & Donnatelo |
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Evo, malo sam ih proucavala ponovno i iskreno ne znam sto da mislim.
Kornjaca br 1 (Judy) - 1,5 god starija, fizicki malo manja, nokti malo dulji Kornjaca br 2 (Don) - mladi, malo veci, nokti malo kraci u odnosu na Judy) Otvor na repu sad nisam mogla pogledati jer je Judy u posebnoj posudi koja je neprozirna pa ne vidim odozdo, a kad ju izvadimo uvije rep. Don je u akvariju ali neprestano ima uvinut rep jer mu je sve izgrizeno pa se od straha ne opusta. Prema ovome gore ispalo bi da je Don zenka, a Judy muzjak, ali onda mi nije jasno zasto Judy grize Dona...?
Pisano: 24.03.2013
|
|||
|
Anonymous
|
|||
---|---|---|---|---|
Ako Dzudi grize Dona, tj muzjak zenku onda je to objasnjivo. Muzjak zna biti jako naporan I agresivan prema zenki kad je vreme parenja. Zato je dobro imati dve zenke da ne smara samo jednu.
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Evo samo kratki update: od kad su razdvojeni oboje su mirni, Don normalno jede i opustio je zadnje noge, iako rep jos skriva.
Judy je mirna/miran u posebnom smjestaju, ponekad ju izvadimo i prislonimo uz akvarij ali cim vidi Dona makar i preko stakla pocinje zijevati ko da ce ga ugristi. Inace ne otvara usta na nas, ne grize i cak se da "maziti", pase joj ceskanje po oklopu. Ukratko sve dobro funkcionira dok se ne vide. S obzirom da nemam drugih mogucnosti mislim da cu za sad morati pregraditi akvarij. Kori, gdje se moze nabaviti ova mrežica?
Pisano: 26.03.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Po slikama koje si mi poslala na mail opet ne mogu nista sa sigurnoscu reci, trebas bas poslati slike ispruzenog repa slikanog odozdo i iz profila. Nokti nisu skroz pouzdan pokazatelj, ali poklapaju se sa teorijom da je manja muzjak, a veca zenka. Citiraj:
Imali su na teraristika.hr, kontaktiraj ih preko maila za dostupnost i cijenu: www.teraristika.hr Samo cu te odmah upozoriti, te mreze nisu jeftine i mozda po trgovackim centrima nađes nesto dovoljno debelo i cvrsto po nizoj cijeni.
Pisano: 26.03.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Evo zadnjih informacija- s obzirom na novo jaje u akvariju i razdvojenost vec nekoliko tjedana, sa sigurnošću je za zaključiti da je Don ženka ( on je trenutno u akvariju a Judy vani).
Znaci mužjak je grizao ženku... Koliko jaja može kornjača imati? Ne znam kako da joj omogucim piesak sad da polozi jaja a bojim se onoga sto se spominjalo, da dugo drzi jaje u sebi... Nadam se da ih nece biti puno ( iako mislim da sam vidjela da ih zna biti dosta..)
Pisano: 21.04.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ako je kornjaci ovo prva godina da polaze jaja onda ih ne bi trebalo biti puno, no u svakom slucaju bi joj trebala osigurati mjesto za polaganje jaja. Kasnije mozes ocekivati legla od 6-7 jaja 2-3 puta godisnje, mozda cak i vise.
Kutiju sa pijeskom mozes vrlo jednostavno sloziti u svom akvariju. Samo ti treba plasticna kutija za stvari odgovarajucih dimenzija, negdje 50x40x15 cm. Kutiju mozes instalirati na nacin da naslazes dva reda cigli u akvarij i privremeno ju unutra postavis kada se gnijezdi. Također je moguce kutiju ostaviti da jednim dijelom pluta na povrsini vode i lagano se pridrzava nekakvim zicama ili letvama za poklopac. Ja sam svojima rijesio posudu na slican nacin: LINK (post #23, 3. strana). Poklopac posude sam iskoristio za rampu.
Pisano: 28.04.2013
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.