NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
63 korisnika su online (7 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 63

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

leonardo & mart
Početni član
Početni član

See User information
Lijep pozdrav svima!!
Evo da vam se ukratko predstavimo..
Leonardo (žutouha) stara 3 godine (uzela sam je dok je bila malena 2,5cm oklop) 2010. i tada priznajem da nisam ništa živo znala o njoj (tj.o vodenim kornjačama) osim da "zauvjek" ostaju tako male, i da jedu "samo" suhe račiče (tako je objasnio prodavač). Dok nisam došla pred kompjuter, te vidjela kako nema ni i od istine. Medjutim nije mi žao što sam je uzela ni malo! Te sam promjenila onu kadicu (s palmom) s akvarijom i naravno dala sve što joj je potrebno. Imam akvarij od 150l svjesna sam da joj je taj akvari onako na knap te počela razmišljati o izradi puno večeg.
Prije dva dana neplanirano (onako iznenada) našao se Mart, druga kornjača (mislim da je troostii? Ispravite me ako grješim (evo tu je slika)). Stara je isto tako 3 godine, ljudi od kojih sam ih uzela se više nisu mogli brinuti za nju pa se tako našla u mojim rukama. Iako nisam bila sigurna hoče li se slagati njih dvije (inače su obje ženke bez obzira na muška imena) reskirali smo. Medjutim ova dva dana kako su skupa su se pokazale kao prave prijateljice, stalno su skupa, nisam primjetila nikakvu agresivnost ni kod jedne, nadam se da če tako ostat.
Akvarij za njih dvije je mali, tako da ču jako brzo izraditi novi, u planu je akvarij od 150x60x60cm.. Skromno za njih dvje al opet bolje nego ovaj mali skučen u kojem su sad.
Leonardo je velik 10cm, Mart 11cm.. Vjerujem da če se u budučem akvariju puno bolje razvijati..
Eto toliko od mene za početak..

Dodaj datoteku:

jpg  leonardo & mart 001x.jpg (204.32 KB)
1377_513c8fadc8ed0.jpg 500X500 px

Pisano: 10.03.2013
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Anonymous
Re: leonardo & mart
Lepe su :)

Početni član
Početni član

See User information
Hvala ti :D

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Baš su ti slatke kornjače :)

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav i dobro dosla na forum!

Koliko vidim po slikama obje su Trachemys scripta troostii. Kod T.s.scripta postoji "vertikalna" zuta crta iza oka koju niti jedna niti druga kornjaca nema.
Lijepo je sto si spasila drugu kornjacu i da im planiras napraviti novi smjestaj, nadam se da nece u buducnosti biti sukoba, iako nikad ne znas sto ce biti kada spolno dozriju. Za 3 godine je velicina od 10-ak cm sasvim ok, kornjace u akvarijskim uvjetima obicno pre brzo rastu.
Ako zelis otvori novu temu i detaljnije opisi kako si zamislila novi smjestaj, treba sve dobro isplanirati da ne bude dodatnih troskova. Citaj sto vise i ako ti nesto nije jasno slobodno pitaj!

Početni član
Početni član

See User information
Lijep pozdrav!! Hvala na odgovoru!!! Ja sam mislila da nije ista vrsta jer ova nova ima blago narančastu boju (kod uha).. Al lijepo je znati!! Hvala! I nadam se zaista da neče bit problema izmedju njih dvije!!? Što se tiče izrade akvarija zaista sam se načitala o tome :) Akvarij če mi raditi ujak, koji je več napravio ovaj u kojem su sad (taj i još neke) tako da na moju sreču imam pri ruci nekoga koga ču zaposliti :D Svako je dobro informirat se o svemu.. Postavit ču slike rad itd tako da sve podjelim s vama!

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Narancaste crte jesu karakteristicne za T.s.troostii, ali kako se sve podvrste (T.s.elegans, T.s.scripta i T.s.troostii) iz vrste Trachemys scripta uzgajaju na istim farmama vjerojatno je nekad u proslosti doslo do hibridizacije. I zato tvoja prva kornjaca nema tipican izgled i narancastu boju, ali i dalje izgledom najvise spada u T.s.troostii.
Ako ujak ima alata i iskustva za izradu akvarija imas stvano puno srece! Pocetkom ove godine su cijene akvarija porasle.

Pisano: 11.03.2013

Početni član
Početni član

See User information
Je istina! Sve je poskupilo redom.. Da nemam majstora u kući morala bih otič i kupit akvarij, ja se iskreno nebih usudila na takav podhvat :D

Evo šaljem upravo uslikane moje dvije spavalice :D

Dodaj datoteku:

jpg  spavalice 11.03.2013. xx.jpg (176.02 KB)
1377_513e4e0da01e7.jpg 500X500 px

Pisano: 11.03.2013

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum