NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
53 korisnika su online (11 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 53

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   2 Anonimnih korisnika

(1) 2 3 4 5 »

Nije mi jasno
Aktivan član
Aktivan član

See User information
Do pre mesec i po dana sam drzao svoje kornjace u plasticnim kadicama nije im bilo uopste lose dok nisam nasao staklo i napravio akvarijum . Dok su bile u kadicama i muzjak i zenka su normalno funkcionisali, a sada kad sam im napravio akvarijum(samo za vodu) i odvojeni suvi deo iznad akvarijuma, zenka je nastavila sa normalnim ponasanjem dok muzjak ne zeli uopste sam da se popne na suvi deo. Krene stepenicama stigne na pola stane i vrati se u vodu, kao da se oseca ne sigurno. Moje misljenje je da se tripuje od ne prirodne bele boje koje je polica . P.S. Kada uzmem muzjaka u ruku i stavim ga na suvi deo posle 5 dana sto je proveo u vodi on i dalje ide u vodu ,odbija da ostane na suvom delu. Moze li iko da da odgovor sto pre ?Hvala

Pisano: 08.03.2013
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Nije mi jasno
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Neki smatraju da psima koji se drze vani na lancu nije lose. Na ovom forumu zagovaramo najsuvremenija saznanja i standarde drzanja kornjaca, ako smatras da je kornjacama u malim kadicama dobro onda si na krivom mjestu.

Za pocetak bi kornjaci trebao dati vremena da se navikne, prisilnim stavljanjem na kopno ces samo postici suprotan efekt i jos veci osjecaj nesigurnosti.
Gledajuci tvoje kopno mislim da je glavni problem u tome sto je dosta visoko i dosta nepristupacno po standardu kornjace. Crvenouhe kornjace su Amerikanci prozvali "sliders" zato sto se vole suncati na samom rubu vode i na prvi znak opasnosti samo kliznuti u baru. Na tvom kopnu se kornjaca ne moze namjestiti tocno na rub i u sekundi se baciti u vodu i po meni je to glavni problem koji muci tvog muzjaka.
Ako zelis mozes mu probati dati vremena da se navikne, vjerojatno ce se na pocetku suncati samo kada nikoga duze vrijeme nema u prostoriji.
No bolja solucija bi bila da slozis neko kopno blize povrsini vode da kornjaca vidi da ima mogucnost pobjeci u vodu ako se osjeti ugrozeno.

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Kad sam rekao za kadice da im nije lose , mislio sam na to da im nije bilo lose za pocetak jer nisam imao akvarijum , ako si me razumeo sada . Pogresno se izrazavam ponekad pa me ljudi drugacije skontaju. Naravno da ne mislim da im je bilo do jaja u kadicama , samo sam rekao da se muzjak normalno ponasao u kadicama ,a sada ne kad sam ga smestio u akvarijum. Da, znam za to sto si mi pomenuo za prisilno stavljanje na kopno, radio sam to u pocetku misleci da ce to da pomogne njemu da skonta da je gore kopno,ali sam saznao od jednog lika isto to sto si mi ti upravo pomenuo. A i plasio sam se sto je toliko dugo u vodi jer uopste nije izlazio da se osusi, mozda ostane 20=tak sekundi na stepenicama i vraca se nazad, niti sam ga ikad primetio da kad udjem u prostoriju da je na kopnu pa da kad udjem u prostoriju da on bezi u vodu, NE on nikad ne izlazi na kopno. A sto se tice vremena, vec mesec i po dana im je ovakav smestaj i nikako da se prilagodi, dacu mu jos malo vremena , ako ne bude kako treba , onda cu morati da pravim drugacije kopno, tj blize vodi. Hvala na korisnom savetu ! Ziv bio i veliki porasto ! :)

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Mozes li da mi kazes , zasto se onda zenka normalno ponasa a muzjak ne ?

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ok, oprosti na nesporazumu...
Svaka kornjaca je individualna, neke se nikada ne naviknu na prisutstvo ljudi, a neke totalno ignoriraju ljude. Imam isti problem sa svojim muzjakom kada zamijenim staklenu platformu sa kutijom za pijesak u doba gnijezđenja. Kutija je tako napravljena da nakon sto se kornjace popnu po rampi povrsina pijeska je par centimetara ispod razine vode. Jednostavnije receno kada kornjace izlaze iz kutije imaju 4-5 cm visoki prag koji moraju prijeci da bi se vratile u vodu. Muzjaku se to nimalo ne sviđa jer nema direktan pristup vodi i isto odbija izlaziti dok obje zenke bez problema hodaju po cijeloj kutiji svakodnevno. Predpostavljam da je to ponasanje i prirodno uvjetovano jer zenke par puta godisnje znaju po kopnu prohodati nekoliko kilometara u potrazi za mjestom za gnijezdo, dok muzjaci samo u najgoroj nuzdi (isusivanje stanista, nedostatak hrane) hodaju po kopnu u potrazi za novom vodenom povrsinom.

Muzjak se ne zeli suncati na rampi vjerojatno zato jer mu nije dovoljno toplo, probaj privremeno staviti reflektoricu iznad pa ce se mozda suncati na rampi. Također je moguce da mu se pre tesko drzati na kosini. U svakom slucaju bi mu trebao napraviti mjesto za suncanje jer bi mogao razviti probleme sa oklopom (gljivice, nekroze) ako se nece suncati.

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Pa znas kako , nije mu tesko stajati na toj kosini jer nije preveliki nagib i stepenik je taman dovojno debeo da moze da se nasloni oklopom na njega. U sustini , napravicu im novo kopno da ne razmisljam. Hvala puno na dobrim i vrednim savetima ! Car si ! :)

Anonymous
Pa da zenka ne izlazi onda bi definitivno razlog bila previsoka temperatura vode. U tom slucaju kornjaca ne izlazi. Valjda joj lepo u vodi. A ovako izgleda dq ti pravljenje kopna ne gine.. sto je I dobro, ja bar jedva docekam da prepravljam nesto po ak :)

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Pavle
Pa da zenka ne izlazi onda bi definitivno razlog bila previsoka temperatura vode. U tom slucaju kornjaca ne izlazi. Valjda joj lepo u vodi.

Moze biti jos razloga kao npr. kriva valna duljina UV zracenja, pogresna udaljenost UV lampi od kopna, neodgovarajuca temperatura kopna, tesko dostupno/nesigurno kopno itd.

Pisano: 09.03.2013

Anonymous
Da naravno.. I pretoplo kopno moze da bude razlog kao I prehladno itd. Ali to kod njega izgleda nije slucaj. Bar po tome sto kaze

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Pavle
Pa da zenka ne izlazi onda bi definitivno razlog bila previsoka temperatura vode. U tom slucaju kornjaca ne izlazi. Valjda joj lepo u vodi. A ovako izgleda dq ti pravljenje kopna ne gine.. sto je I dobro, ja bar jedva docekam da prepravljam nesto po ak :)

hahaha isti smo po tom pitanju "jedva cekam da prepravljam" , ali opet ni to nije bas dobro zbog njih, ne vole promene... :P

Pisano: 11.03.2013

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum