Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: Molim za pomoc! |
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Dobrodosla!:)
Zao mi je sto je kornjaca uzeta iz prirode. Najbolje bi bilo vratiti je tamo. Uzimanje iz prirode u Hrvatskoj je strogo zabranjeno i kaznjivo. Ne znam odakle si. Ipak, u slucaju da kornjacica ostane kod tebe, morala bi joj osigurati bar 6 sati sunca dnevno, ako zelis zdravu kornjacu. Ne znam hoce li ti to biti moguce na balkonu. Najlosija opcija je da je drzis u zatvorenom s UV lampom...koja nikada ne moze potpuno zamijeniti sunce. Pogledaj malo SMJESTAJ KOPNENIH KORNJACA ovdje na forumu. Tamo mozes dobiti ideju kako da joj uredis nastambu na balkonu. Ukratko, trebala bi imati neku vecu kistru sa zemljom (bar 100x100 cm) u koju bi posadila nesto divljeg bilja, maslacaka, trputca. Unutra joj mozes staviti malo sijena ili lisca u jedan kut da se zavlaci nocu. Nastamba ne smije biti cijela na suncu jer se kornjaca moze pregrijati. Dio nastambe treba uvijek biti u hladu, a kornjaca ce se po potrebi izlagati ili sklanjati sa sunca. Stavi joj plitku posudicu s vodom...tolko plitku da voda dodje samo do nogu. Prehranu prouci na PREHRANA KOPNENIH KORNJACA. Kornjaca treba spavati "zimski san" na hladnijoj temp. do 8 C, a ne ispod 4 C. Imas li neki prostor u koji bi je mogla staviti preko zime? Slobodno pitaj jos sta te zanima. pozz
Pisano: 07.08.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Hvala puno na odgovoru.Ja sam iz Srbije i takodje je zabranjeno uzimati ih iz prirode,ali ni u pet sopovima se vise ne smeju prodavati...Ako ne budem imala balkon sa suncem poklonicu je nekom zoo vrtu oni ce verovatno dobro postupiti sa njom...Jos me zanima da li je potrebno menjati tu prostirku ispod nje i koliko cesto(kupila sam treset od kokosovih vlakana)
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Bilo bi ipak bolje da je vratis odakle ju je prijateljica uzela, a ne u zoo...tamo je previse zivotinja i pitanje je kako bi se brinuli za nju, pogotovo jer je mala, a sloboda je neprocjenjiva.
Nemam iskustva s kokosovim tresetom jer su moje kornjace u vrtu, ali evo ti link, Kori je to vec objasnjavao nekome: http://www.kornjace.com/modules/newbb ... hp?topic_id=1356&forum=10 Pretpostavljam da treba redovno cistiti izmet, a povremeno promijeniti bar gornji sloj treseta koji upije izlucevine. Pogledaj jos malo po temama, vec se pisalo o drzanju kornjaca u terariju.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
hvala puno
Pisano: 08.08.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Ma nema na cemu, samo pitaj, tu smo da pomognemo:).
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Ovako nesto mi se cini zgodno napraviti na balkonu:
http://www.tortoiseforum.org/Thread-O ... Inspiration#axzz22x2mMzP3 Moze se upotrijebiti i plica debela kartonska kutija. Na dno se zaklama debeli najlon da ne promace. Zatim se stavi zemlja i kokosova vlakna. U zemlju se posade biljke koje kornjaca jede - maslacak, trputac, bijela djetelina...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Hvala na pomoci,ali sam se ipak odlucila na rastanak sa njom,prosetala sam do sume i pusila sam je...Usla sam skroz nespremna u ovo sve i nisam zelela da strada ako negde pogresim,jeste ona slatka i sve ali mislim da bi se patila u stanu,a kod mojih da je ostavim opet joj nebi bilo najbolje.Nadam se da ce se dobro snaci... :(
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Nadam se da si joj nasla dobro mjesto, da nije prometno i nema ljudi. Inace nije dobro tako donositi kornjace iz njihovog prirodnog stanista i pustati ih na druga mjesta. Kornjaca navikne na jednu klimu, a druga je moze ubiti ako se ne prilagodi.
Pisano: 10.08.2012
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.