NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
85 korisnika su online (22 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 85

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

Molim za pomoc!
Početni član
Početni član

See User information
Moja prijateljica mi je donela sa planine sumsku kornjacu(bebicu malo vecu ok kutije sibica),zeleci da me iznenadi...Ja sam za razliku od nje svesna da je njoj najlepse bilo tamo odkle je donesena...Zao mi je da je pustim,kad je vec dosla do mene zelim da joj obezbedim najbolje moguce uslove da bi bila sto srecnija i sto zdravija...

Da li je u redu treset od kokosovih vlakana i u njega ukopana kadica ?Koliko cesto se treba menjati taj treset?Koje tacno lampe bih trebala da koristim?Dvoriste imam,ali zbog dece u njemu ne smem da je drzim napolju da joj neko nebi naudio,a i za 2 meseca se selim u stan koji ima terasu...Citala sam mnogo o kornjacama,ali su iz razlicitih izvora ,razlicite informacije...MOLIM NEKOGA KO SE ZAISTA RAZUME I KO IMA ISKUSTVA DA MI DA STO KVALITETNIJE SAVETE KAKO BI ONA POZIVELA STO DUZE!

Pisano: 07.08.2012
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Molim za pomoc!
Aktivan član
Aktivan član

See User information
Dobrodosla!:)
Zao mi je sto je kornjaca uzeta iz prirode. Najbolje bi bilo vratiti je tamo. Uzimanje iz prirode u Hrvatskoj je strogo zabranjeno i kaznjivo. Ne znam odakle si. Ipak, u slucaju da kornjacica ostane kod tebe, morala bi joj osigurati bar 6 sati sunca dnevno, ako zelis zdravu kornjacu. Ne znam hoce li ti to biti moguce na balkonu. Najlosija opcija je da je drzis u zatvorenom s UV lampom...koja nikada ne moze potpuno zamijeniti sunce.

Pogledaj malo SMJESTAJ KOPNENIH KORNJACA ovdje na forumu. Tamo mozes dobiti ideju kako da joj uredis nastambu na balkonu.
Ukratko, trebala bi imati neku vecu kistru sa zemljom (bar 100x100 cm) u koju bi posadila nesto divljeg bilja, maslacaka, trputca. Unutra joj mozes staviti malo sijena ili lisca u jedan kut da se zavlaci nocu. Nastamba ne smije biti cijela na suncu jer se kornjaca moze pregrijati. Dio nastambe treba uvijek biti u hladu, a kornjaca ce se po potrebi izlagati ili sklanjati sa sunca. Stavi joj plitku posudicu s vodom...tolko plitku da voda dodje samo do nogu.

Prehranu prouci na PREHRANA KOPNENIH KORNJACA.

Kornjaca treba spavati "zimski san" na hladnijoj temp. do 8 C, a ne ispod 4 C. Imas li neki prostor u koji bi je mogla staviti preko zime?

Slobodno pitaj jos sta te zanima.

pozz

Početni član
Početni član

See User information
Hvala puno na odgovoru.Ja sam iz Srbije i takodje je zabranjeno uzimati ih iz prirode,ali ni u pet sopovima se vise ne smeju prodavati...Ako ne budem imala balkon sa suncem poklonicu je nekom zoo vrtu oni ce verovatno dobro postupiti sa njom...Jos me zanima da li je potrebno menjati tu prostirku ispod nje i koliko cesto(kupila sam treset od kokosovih vlakana)

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Bilo bi ipak bolje da je vratis odakle ju je prijateljica uzela, a ne u zoo...tamo je previse zivotinja i pitanje je kako bi se brinuli za nju, pogotovo jer je mala, a sloboda je neprocjenjiva.

Nemam iskustva s kokosovim tresetom jer su moje kornjace u vrtu, ali evo ti link, Kori je to vec objasnjavao nekome:

http://www.kornjace.com/modules/newbb ... hp?topic_id=1356&forum=10

Pretpostavljam da treba redovno cistiti izmet, a povremeno promijeniti bar gornji sloj treseta koji upije izlucevine.

Pogledaj jos malo po temama, vec se pisalo o drzanju kornjaca u terariju.

Početni član
Početni član

See User information
hvala puno

Pisano: 08.08.2012

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Ma nema na cemu, samo pitaj, tu smo da pomognemo:).

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Ovako nesto mi se cini zgodno napraviti na balkonu:

http://www.tortoiseforum.org/Thread-O ... Inspiration#axzz22x2mMzP3

Moze se upotrijebiti i plica debela kartonska kutija. Na dno se zaklama debeli najlon da ne promace. Zatim se stavi zemlja i kokosova vlakna. U zemlju se posade biljke koje kornjaca jede - maslacak, trputac, bijela djetelina...

Početni član
Početni član

See User information
Hvala na pomoci,ali sam se ipak odlucila na rastanak sa njom,prosetala sam do sume i pusila sam je...Usla sam skroz nespremna u ovo sve i nisam zelela da strada ako negde pogresim,jeste ona slatka i sve ali mislim da bi se patila u stanu,a kod mojih da je ostavim opet joj nebi bilo najbolje.Nadam se da ce se dobro snaci... :(

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Nadam se da si joj nasla dobro mjesto, da nije prometno i nema ljudi. Inace nije dobro tako donositi kornjace iz njihovog prirodnog stanista i pustati ih na druga mjesta. Kornjaca navikne na jednu klimu, a druga je moze ubiti ako se ne prilagodi.

Pisano: 10.08.2012

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum