Pregledava ovu temu:
3 Anonimnih korisnika
Re: nega kornjaca |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Svaku rijec koju bi ovdje dao kao odgovor, bila bi uzaludna ...
Pisano: 25.03.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Dobro ja se izvinjavam ako ste vi zaista strucni, nije mi namera da se svadjam i prepirem, svi smo mi ovde iz istog razloga. Izvini!
Pisano: 25.03.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Ja zaista ne znam zasto si na ovom forumu ako ne verujes u strucnost nekih starijih clanova, imaju uzasno puno iskustava i to bas sa KORNJACAMA, neko cak i odlazi na seminare i prosiruje znanje! Veruj mi, vise znaju od "nekih" veterinara o KORNJACAMA, cast izuzetcima, ako ih ima!
Zato ako zelis najbolje za svoju kornju Mitu, veruj mi, procitaj bas ovde savete! PROCITAJ STA JE TITO NAPISAO: BOLEST VODENIH KORNJACA-ZATVORENE NATEKLE OCI, poslednji post!Na svako tvoje pitanje mozes naci odgovor, samo malo proburlaj po forumu!
Pisano: 26.03.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
TITO ni ne bi otvorio ovu stranicu i forum da nije bio 100% siguran u svoje znanje o kornjačama.Ali bez svađe,trebamo da pomognemo našem članu a on da prihvati naše savjete jer tu smo da pomognemo sa svojim znanjem.POZZZZ
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Evo ipak, reda radi (i u najboljoj namjeri).
Citiraj:
5 Litara za novo izlegnuto je (teoretski) dovoljno. I ja drzim svoje mlade (novo izlegnute) prve tjedne u plastikama (cetrvtastim) dok se nepriviknu na hranu itd. Ali zato je potrebno da je temparatura okoline dovoljna jaka da temparatura vode moze bez grijaca dostici potrebnu visinu. Kornjace iz Petshopova, su davnih dana narasle dovoljno velike da ih se drzi u (privremeno malom) akvarijumu (standardni mali akvarijum 60x30x30 primjer). Zato se jedan veterinar sa takvom izjavom odmah diskvalificira u samom pocetku. Citiraj:
Citiraj:
Da me se ne shvati pogresno. Ne zelim ni najmanje podcijenivati, vrijedjati, ili negativizirati veterinarstvo. Nedaj Boze. Ali je cinjenica da gmazovi nisu toliko "vazni" kao sto su na primjer sisavci. I ljudi (veterinari) se vise tome obracaju. Niti zelim drzace i uzgajivace kornjaca iznad tih ljudi staviti. Ali je cinjenica takodjer da netko tko se bavi tim dugi niz godina, ima jednostavno vise znanja nego netko tko je samo povrsinki prosao temu kornjace. Ja sam zadnji put (9. mejesec '07) konzultirao jednog poznatog i iskusnog veterinara (za kornjace!!!) iz njemacke kada se radilo o jednoj rijetkoj mekooklopnoj koja nazalost bila presuta gljivicama. A i to je slucajno bilo jer sam ga sreo na izlozbi u Italiji. Citiraj:
bavim se tim dugo. Stvarno Dugo. (Od djetinstva). U krugu sam ljudi koji su Autori raznih knjiga te tematike, koji su priznati u citavom svijetu. Znam o cemu pricam, ako naidje nesto sto neznam, imam sigurno vezu da i to pouzdano razjasnim. Mozes vjerovati sto ti pisem Prestao sam se "pravdati". Tko hoce neka skrene paznju, tko nece nemora, siroko mu polje. I zbog toga sam napisao "uzalud bi bilo ista odgovarati". Jasno mi je da nije bila namjera nekoga uvrijediti ili podcijeniti. Ali treba samo malo pogledati tko, sta pise i zasto pise, i onda se moze zbrojiti 2+2, i onda znas dali netkome vjerovati, ili dali netko samo gluposti pise koje samo na prvi pogled izgledaju strucne/tocne. Ostalima zahvaljujem na podrsci
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Ok, proslo je vec neko vreme,a Mita se ne mice kad je u pitanju zdravlje. Moraz znati da se kornjaca koja ima upalu ociju (eventualno kao u tvom slucaju) ili bilo koju drugu bolest, ne ljeci preko noci.... Moras biti strpljiva i pruzati joj potrebnu njegu...i ispravljati greske koje su te dovele do bolesti... Sve ti je vec odgovoreno, prelistaj malo forum o bolestima i prati upustva koja su drugi dali.
Pisano: 29.03.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Nisam imala internet neko vreme pa nisam mogla pisati. Kornjaca je i dalje nikako. Sama ne mogu da joj stavljam mast jer je prilicno komplik. Vet. kaze da treba da se maze na unutrasnju str. kapka,ne mogu to sama da uradim, nisam toliko precizna,a i boji se da joj ne povredim oko. Kupam je i dalje u kamilici, i dalje jede. jedino je bolje kad je u kamilici, pa sam htela da vas pitam da li bi smela da je drzim duzi deo dana u kamilici jer jedino tada otvori oci bar malo?
Pisano: 02.04.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
E samo sam htela da javim da je mojoj kornji sve gore. Vise ni ne jede. Ima sve uslove kojhe ste naveli kao neophodne, ali joj nije nista bolje. Oci su joj i dalje zatvorene i natekle bez obzira sto je kupa i mazem svaki9 dan. Ne moze da dise na nos pa sikce kroz usta,a evo od danas ni ne jede.
Pisano: 05.04.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Nisam mislila svaki 9. dan vec svaki dan, greska u kucanju
Pisano: 05.04.2008
|