Pregledava ovu temu:
3 Anonimnih korisnika
Re: Slabo se krece |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Iz tog razloga ova vrsta kornjace nije za drzanje unutra. S vremenom postane umirena, letargicna.
Da li je kornjaca izlozena propuhu? Imas li mozda klima uređaj u toj prostoriji?
Pisano: 12.06.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Nema klima uredjaj... Stoji pored otovrenog prozora redovno su mi zatvorena vrata u sobi da ne bi bilo promaje. U ravni je sa prozorom, ne znam... Kada je napolju lepo vreme onda seta po smestaju, u zadnje vreme je bas odvratno. Cesto kise padaju, velika vlaznost, sparina. Ne znam mozda je do toga.
Slikacu smestaj, trenutno je plasticna kadica otprilike 85 cm sa 45 cm. Ispunjena kokosovim tresetom. Na sredini ima brdasce napravljeno od jednog komada drveta preko kog moze da se popne ali joj skracuje vidik da izgleda vece. U suprotnim uglovima od svetiljke sam stavio kadicu ispunjenu kamenjem i vodom kao malo jezerce i plasticnu posudu izlepljenu crnom trakom, koja je zakopana do pola u zemlju da joj simulira skloniste. Ne znam sta jos mogu da uradim... Realno grize me savest malo zbog kornjace sto ne mogu da je drzim napolju ali se trudim da ima dobre uslove. Jbg da znam da ce neko dobro da je drzi dao bi je. Ali tesko da ovde mogu naci osobu koja ce brinuti o njoj, a da je pustam u prirodu mi ne pada na pamet...
Pisano: 12.06.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kolicina svjetlosti ima velik utjecaj na njihovo ponasanje, po ljeti kada ce biti puno sunca bi kornjaca trebala biti aktivnija. Glavno je da ne odbija hranu.
Slazem se da pustanje u prirodu nije dobra ideja. Zivotinje rođene u zatocenistvu trebaju i ostati u zatocenistvu.
Pisano: 21.06.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Pa krece se lepo u zadnje vreme.Mada se selim se u novi stan uskoro. Koji ce imati tarasu i dobru izlozenost suncu. U novom stanu cu mu sloziti bolji smetaj posto cu imati vise vremena preko leta da se bavim tim. Trenutno mi je frka sa vremenom, ispiti itd...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
To je odlicna vijest, na terasi mozes napraviti pravi mali raj za kornjacu!
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Moderator
|
Kako je kornjača?
Pisano: 01.07.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
E, dobro je. Primetio sam da dosta vreme utice na nju. A vreme je hvala bogu katastrofa. U svakom slucaju, kad je napolju lepo otvorim prozore i on se lepo krece itd. Cim je oblacno on zakuca na jednom mestu. Kad vidim da je sto bi rekli neraspolozen, znam da ce neka oluja :D
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Moderator
|
da je u prirodi za ovakva vremena bi se po danu ukopala u zemlju jer je hladnije i nije sparno, a predvečer i ujutro išla po dvorištu i tražila hranu
glavno da je dobro
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.