NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
67 korisnika su online (14 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 67

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

Slabo se krece
Regularni član
Regularni član

See User information
Kornjaca mi se slabo krece, dosta vremena provodi zakopana ispod svetiljke. Jede redovno, neki dan manje neki dan vise. Ali se ne krece po smestaju koji sam joj napravio(krece se ponekad, ali sve je to slabo). Ne znam da li je do vremena posto je njen smestaj odma uz prozor. U pitanju je cancara, stara malo manje od god dana.

U zadnje vreme ne pratim mnogo sta radi, posto dosta ucim, ali u najvecem broju slucajeva je nalazim ispod svetiljke. Retko kada u suprotnom delu smestaja ili kod vode.

Ne znam sta bi moglo da bude i da li je uopste nesto.

Pisano: 11.06.2011
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Slabo se krece
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Iz tog razloga ova vrsta kornjace nije za drzanje unutra. S vremenom postane umirena, letargicna.
Da li je kornjaca izlozena propuhu?
Imas li mozda klima uređaj u toj prostoriji?

Pisano: 12.06.2011

Regularni član
Regularni član

See User information
Nema klima uredjaj... Stoji pored otovrenog prozora redovno su mi zatvorena vrata u sobi da ne bi bilo promaje. U ravni je sa prozorom, ne znam... Kada je napolju lepo vreme onda seta po smestaju, u zadnje vreme je bas odvratno. Cesto kise padaju, velika vlaznost, sparina. Ne znam mozda je do toga.

Slikacu smestaj, trenutno je plasticna kadica otprilike 85 cm sa 45 cm. Ispunjena kokosovim tresetom. Na sredini ima brdasce napravljeno od jednog komada drveta preko kog moze da se popne ali joj skracuje vidik da izgleda vece. U suprotnim uglovima od svetiljke sam stavio kadicu ispunjenu kamenjem i vodom kao malo jezerce i plasticnu posudu izlepljenu crnom trakom, koja je zakopana do pola u zemlju da joj simulira skloniste. Ne znam sta jos mogu da uradim...
Realno grize me savest malo zbog kornjace sto ne mogu da je drzim napolju ali se trudim da ima dobre uslove. Jbg da znam da ce neko dobro da je drzi dao bi je. Ali tesko da ovde mogu naci osobu koja ce brinuti o njoj, a da je pustam u prirodu mi ne pada na pamet...

Pisano: 12.06.2011

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Kolicina svjetlosti ima velik utjecaj na njihovo ponasanje, po ljeti kada ce biti puno sunca bi kornjaca trebala biti aktivnija. Glavno je da ne odbija hranu.
Slazem se da pustanje u prirodu nije dobra ideja. Zivotinje rođene u zatocenistvu trebaju i ostati u zatocenistvu.

Pisano: 21.06.2011

Regularni član
Regularni član

See User information
Pa krece se lepo u zadnje vreme.Mada se selim se u novi stan uskoro. Koji ce imati tarasu i dobru izlozenost suncu. U novom stanu cu mu sloziti bolji smetaj posto cu imati vise vremena preko leta da se bavim tim. Trenutno mi je frka sa vremenom, ispiti itd...

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
To je odlicna vijest, na terasi mozes napraviti pravi mali raj za kornjacu!

Moderator
Moderator

See User information
Kako je kornjača?

Pisano: 01.07.2011

Regularni član
Regularni član

See User information
E, dobro je. Primetio sam da dosta vreme utice na nju. A vreme je hvala bogu katastrofa. U svakom slucaju, kad je napolju lepo otvorim prozore i on se lepo krece itd. Cim je oblacno on zakuca na jednom mestu. Kad vidim da je sto bi rekli neraspolozen, znam da ce neka oluja :D

Moderator
Moderator

See User information
da je u prirodi za ovakva vremena bi se po danu ukopala u zemlju jer je hladnije i nije sparno, a predvečer i ujutro išla po dvorištu i tražila hranu

glavno da je dobro

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum