NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
83 korisnika su online (29 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 83

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

MOLIM POMOC!!!
Početni član
Početni član

See User information
IMAM U VRTU 17-18 MALIH ŽABA (ČANČARA) I MOŽDA 6-7 VELIKIH.
STVAR JE U TOME ŠTA IH IMAM CIJELI ŽIVOT (22 GODINE) A JOŠ NISAM OTKRIO JELI NJIMA POTREBNA VODA U NEKAKVOM MALOM TANJURU, TEČICI, ILI ONE PREKO HRANE DOBIVAJU VODU. NE DAM IM VODE CIJELI DAN, I KAD IH STAVIM U MALI TANJUR S VODOM JEDNA ZNA ZAGNJURIT GLAVU I PITI VODU MINUT-DVA A DRUGA SAMO IZAĐE I NEČE NIŠTA DA PIJE, I JA JE PONOVO VRATIM U TANJUR S VODOM I ONA PONOVNO ODE... JA SAD POJMA NEMAM ZASTO JEDNA PIJE NENORMALNO A DRUGA SAMO IZAĐE I NEĆE PIJE A OBE DVIJE NISU DOBILE VODE ISTO VREMENA.
JOŠ JEDNA BITNA STVAR; TE MALE ŽABE MI SAMO UMIRU, OD NJIH 3-4 GODIŠNJE UMRE BAREM JEDNA, A HRANIM IH SALATOM I VINOVOM LOZOM DAJEM IM VODU A OPET UMRU. A VELIKE RIJETKO UMIRU, VJEROVATNO OD NEKE BOLESTI. AL MI JE OGROMNI PROBLEM TO ŠTA MI TE MALE UMIRU, A JA IH PAZIM I BESPOMOĆAN SAM, TO ME ZIVCIRA I ŽAO MI IH JE. AKO JE MOGUĆE DA MI NETKO DA KOJI DOBAR SAVJET NA MOJ MAIL ILI ODE SVE JEDNO JE...

Pisano: 11.03.2011
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: MOLIM POMOC!!!
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Mate1
IMAM U VRTU 17-18 MALIH ŽABA (ČANČARA) I MOŽDA 6-7 VELIKIH.
STVAR JE U TOME ŠTA IH IMAM CIJELI ŽIVOT (22 GODINE) A JOŠ NISAM OTKRIO JELI NJIMA POTREBNA VODA U NEKAKVOM MALOM TANJURU, TEČICI, ILI ONE PREKO HRANE DOBIVAJU VODU. NE DAM IM VODE CIJELI DAN, I KAD IH STAVIM U MALI TANJUR S VODOM JEDNA ZNA ZAGNJURIT GLAVU I PITI VODU MINUT-DVA A DRUGA SAMO IZAĐE I NEČE NIŠTA DA PIJE, I JA JE PONOVO VRATIM U TANJUR S VODOM I ONA PONOVNO ODE... JA SAD POJMA NEMAM ZASTO JEDNA PIJE NENORMALNO A DRUGA SAMO IZAĐE I NEĆE PIJE A OBE DVIJE NISU DOBILE VODE ISTO VREMENA.
JOŠ JEDNA BITNA STVAR; TE MALE ŽABE MI SAMO UMIRU, OD NJIH 3-4 GODIŠNJE UMRE BAREM JEDNA, A HRANIM IH SALATOM I VINOVOM LOZOM DAJEM IM VODU A OPET UMRU. A VELIKE RIJETKO UMIRU, VJEROVATNO OD NEKE BOLESTI. AL MI JE OGROMNI PROBLEM TO ŠTA MI TE MALE UMIRU, A JA IH PAZIM I BESPOMOĆAN SAM, TO ME ZIVCIRA I ŽAO MI IH JE. AKO JE MOGUĆE DA MI NETKO DA KOJI DOBAR SAVJET NA MOJ MAIL ILI ODE SVE JEDNO JE...

Nemoj pisati velikim slovima jer to podrazumjeva deranje.
Voda im je obavezna, sipaš im u plitki tanjurić tako da se ne mogu utopiti i da mogu iz njega lagano izaći.
Ova koja uđe u vodu i "nepije" vjeruj mi pije al nisi primjetio,.

I da vole vršiti nuždu u vodi pa se nemoj ćuditi da ti voda bude od kake, upravo zato im ju redovito mjenjaj.

Ja imam 4 male cancare, nemam s njima problema, salata je losa hrana, ali tebi su kornjace u prirodnom arealu i upravo zato im mozes osigurati raznovrsnu biljnu ishranu, dajes im razne mediteranske trave, djetelinu, maslacke, neven, listove vinove loze, cuvara kuca, trputca itd.

Salata ti je samo voda i vlakna, jako joj je mala hranjiva vrijednost. Dal ti one hiberniraju u vrtu???

Pisano: 12.03.2011

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Mate1
AKO JE MOGUĆE DA MI NETKO DA KOJI DOBAR SAVJET NA MOJ MAIL ILI ODE SVE JEDNO JE...

Jedini savijet koji ti mogu dati je a se pocnes educirati o svojim kornjacama. Nitko ti od nas u jednom postu ne moze napisati sve informacije o pravilnom drzanju kornjaca, na tebi je da citas sto vise clanaka i postova o pravilnom drzanju. Na ovom forumu mozes pronaci sve najosnovnije informacije, te linkove na druge pouzdane stranice o pravilnom drzanju tih vrsta kornjaca. Vodeca je: www.tortoisetrust.org

Pisano: 12.03.2011

Početni član
Početni član

See User information
hvala na odgovorima.
nisam to zna za salatu, jer one kad im dam lozu i salatu navale samo na salatu. vole jos i lubenicu i smokve sta sa stabla padnu. a nekako ne vole baš to malo suho lišće. imaju one dosta toga po vrtu za jesti, dobro im je staniste, mozda 35-40 kvadrata. ne orem vrt baš zbog njih, da ih nebi ozljedia. zapravo, cijeli je vrt samo za njih. a male drzim u malom ograđenom vrtu od 3 m2. da, spavaju zimski san u vrtu. al hranim te male, imaju male tanjuriće, cak ih stavim da jedu i piju u poklopac od jupola napunjen vodom, tako da im je razina vode perfektna i radim to nekoliko puta dnevno, i bas se dosta brinem, pogotovo za njih jer su malene, al ne znam zasto mi tako puno krepavaju? i imaju rupu u zidu gdje se sklone... dok te velike normalno sve zive i ne krepavaju.

Pisano: 13.03.2011

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pa ne hraniš ih suhim travama, normalno da neće jesti, moraš ih hraniti sa svježe ubranim travama.

Lubenica.
Od lubenice je samo unutarnji dio kore dobar za hranit ih...

Pisano: 13.03.2011

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum