Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: MOLIM POMOC!!! |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Nemoj pisati velikim slovima jer to podrazumjeva deranje. Voda im je obavezna, sipaš im u plitki tanjurić tako da se ne mogu utopiti i da mogu iz njega lagano izaći. Ova koja uđe u vodu i "nepije" vjeruj mi pije al nisi primjetio,. I da vole vršiti nuždu u vodi pa se nemoj ćuditi da ti voda bude od kake, upravo zato im ju redovito mjenjaj. Ja imam 4 male cancare, nemam s njima problema, salata je losa hrana, ali tebi su kornjace u prirodnom arealu i upravo zato im mozes osigurati raznovrsnu biljnu ishranu, dajes im razne mediteranske trave, djetelinu, maslacke, neven, listove vinove loze, cuvara kuca, trputca itd. Salata ti je samo voda i vlakna, jako joj je mala hranjiva vrijednost. Dal ti one hiberniraju u vrtu???
Pisano: 12.03.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Jedini savijet koji ti mogu dati je a se pocnes educirati o svojim kornjacama. Nitko ti od nas u jednom postu ne moze napisati sve informacije o pravilnom drzanju kornjaca, na tebi je da citas sto vise clanaka i postova o pravilnom drzanju. Na ovom forumu mozes pronaci sve najosnovnije informacije, te linkove na druge pouzdane stranice o pravilnom drzanju tih vrsta kornjaca. Vodeca je: www.tortoisetrust.org
Pisano: 12.03.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
hvala na odgovorima.
nisam to zna za salatu, jer one kad im dam lozu i salatu navale samo na salatu. vole jos i lubenicu i smokve sta sa stabla padnu. a nekako ne vole baš to malo suho lišće. imaju one dosta toga po vrtu za jesti, dobro im je staniste, mozda 35-40 kvadrata. ne orem vrt baš zbog njih, da ih nebi ozljedia. zapravo, cijeli je vrt samo za njih. a male drzim u malom ograđenom vrtu od 3 m2. da, spavaju zimski san u vrtu. al hranim te male, imaju male tanjuriće, cak ih stavim da jedu i piju u poklopac od jupola napunjen vodom, tako da im je razina vode perfektna i radim to nekoliko puta dnevno, i bas se dosta brinem, pogotovo za njih jer su malene, al ne znam zasto mi tako puno krepavaju? i imaju rupu u zidu gdje se sklone... dok te velike normalno sve zive i ne krepavaju.
Pisano: 13.03.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pa ne hraniš ih suhim travama, normalno da neće jesti, moraš ih hraniti sa svježe ubranim travama.
Lubenica. Od lubenice je samo unutarnji dio kore dobar za hranit ih...
Pisano: 13.03.2011
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.