Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Kako nahraniti malu cancaricu ? |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Nisam do sada imao cancaru..pa tako nisam puno uveden u ishranu..ali poznato je da manje kornjace preferiraju mesnatu hranu...dok vec starije biljnu...pa bih stoga mozda mogla probati sa nekim finijim pilecim mesom...
Pisano: 21.08.2007
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Za izhranu nebi se trebalo hraniti salatu nego divlje biljke itd. dali je mala ili velka tude nebi trebalo bit difference. Meso je opasno za te vrste kornjaca. One su 99% vegetarian. evo par slika sta moze se hraniti:
(neznam kako se zove na hrvatski tak da cu slike postavit sa njemackom ime i Admin nek igra translator za mene ) Berufskraut/Erigeron annuus Breitwegerich/Plantago majora Brombeere Ali sami ljistovi Frauenmantel/Alchemilla vulgaris Gänseblümchen/Bellis perennis Glockenblume/Campanula persicifolia Löwenzahn/Taraxacum officinalis Ali samo ponekat, prepuno proteina ima ta biljka Wiesenklee/Trifolium pratense Spitzwegerich/Plantago lanceolata Ali samo ponekat, prepuno proteina ima ta biljka
Pisano: 14.12.2007
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
ja svoju ne držim u kuci mislim u terariju jer mi je to pomalo glupo.Imam i ja malu kornjacu i uvijek je vani i hrani se biljkama koje nađe.Ova druga slika ti je trputac ali možeš joj dati maslacka uglavnom preporucam ti da je držiš vani ako je hoceš kao ja lagano je samo joj ogradiš kamenjem koja ona ne može prec i to ti je to i uvijek je možeš gledati.jer ipak kornjace su za van.
Pisano: 30.06.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
ovaj post sam nazalost tek sada primjetio. zelim pohvaliti ovaj stav. Kopnene kornjace iz nasih krajeva nisu za drzanje u kuci. To ce vam svaki drzac Testudo kornjaca koji se imalo razumije u kornjace potvrditi. Jopnene kornjace, Cancare, samo napolju drzati nikako preko citave godine u zatvorenom.
Pisano: 02.07.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
ja imam male žabe a i velike od kad sam se rodija (prije 22 godine)
najbitnije je da ti njoj daš salate koju smocis vodom. al ona ti je malo glupasta, nekad oce a nekad nece da jede, ali prezivi vecinom na salati. iako mi je krcato njih krepalo iz ne znam kojeg razloga ali kad im dam salatu vole je...
Pisano: 11.03.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Ne, salata i ostalo voce i povrce nije dobra hrana za davanje kornjacama. Uzrokuje nepravilan razvoj, ostecuje organe i skracuje zivotni vijek cancara sa 120 na svega par desetaka godina. Konkretno salata nema prakticki nikakvu hranjivu vrijednost tako da te ne cudi sto ti ih je puno pougibalo.
Pisano: 12.03.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kori mali off-
Gledam clanke na pet centru "pitaj veterinara" i debili napisu da cancara zivi max 50 godina :SSS Ja ne znam koji su to glupani, jedan napise da cancare u zatocenistvu treba hraniti salatom i povrcem nasjeckanim.
Pisano: 12.03.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Neka te to nista ne cudi kada se na nasem Veterinarskom fakultetu ne uci gotovo nista o kornjacama. Ti veterinari moraju raditi svoj posao pa odgovore vjerovatno traze po internetu gdje pise sve i svasta. A mozda je to napisano iz iskustva, jer ako hranis kornjacu salatom i povrcem tesko da ce zivjeti iznad 50 godina. Jedino ti mogu savjetovati da cuvas zivce i da ih se klonis jer se s tom tvrtkom rijetko kad moze povezati nesto dobro.
Pisano: 13.03.2011
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.