NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
95 korisnika su online (40 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 95

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 (2)

Re: cancara u stanu
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Sad tek vidim da onaj link sta sam dao za treset nije radio: LINK

Smanjena slika

Inace, ovaj jedan komad je oko 4 eura tu kod nas tako da si dosta povoljno prosao.

Pisano: 08.02.2011
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Regularni član
Regularni član

See User information
Ovako, podloga mi je fantasticna... Bilo mi je cudno kojom brzinom upija tu silnu vodu... Deluje mi malo vlaznija ali ako kazete da je to ok onda je ok :D. A i kornjaca odrzava vlaznost podloge sama jer stalno isteruje vodu iz posudice koju sam joj ukopao u podlogu...Pocela je da se uopava u nju kad zeli da zaspi. Voli mnogo da se brcka pa cu joj napraviti mnogo vecu posudicu kad joj povecam mesto stanovanja.

Hteo sam da pitam da li mogu tj da li bi kornjaci odgovaralo da joj namestim da jedan deo stanista bude treset npr 2/3 stanista a 1/3 da bude napravljeno od glatkog kamenja ( to sam video na nekoj slici). tu bi joj stavio nekako i bazen da se kupa. Tako bi imala sljunkovitu plazu :D

promenio sam joj malo ishranu, tj poceo sam AD kapi rastvor u vodi i Kalcijum karbonat da dajem 5 puta nedeljno kao i reptilvit sto sam davao do sada. Pa joj vikendom dajem samo hranu (da ne preteram sa vitamnima). Inace za AD kapi pise da se daje od 3 do 6 bebama dnevno ja kornjaci dajem jednu kap dnevno.

Pisano: 10.02.2011

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Na pocetku se blok mora ubaciti u kantu sa par litara vode da se napuhne, no s vremenom ce ti se posusiti. Nemoj je vise vlaziti dok je mokra, kornjaca treba zivjeti na 30-50% vlage. Sad par dana joj nece biti nista dok se to malo ne posusi, no inace previse vlage moze uzrokovati truljenje (nekrozu) oklopa. Kod konacnog smjestaja gledaj da podloga bude dovoljno duboka da se cijela odrasla kornjaca moze ukopati.

U principu joj mozes staviti vece kamenje kada ce biti vani koje ce se na suncu zagrijati pa ce kornjaca i nakon zalaska sunca imati izvor topline. No sljunak i pijesak bolje nemoj stavljati da ne bi zavrsio u probavi ili kornjaci u ocima. Rađe joj 1/3 napravi travnjak. Opcenito bi bilo dobro zasaditi bilje koje kornjaca moze jesti u smjestaj.

Kapi nemoj neprestano davati. Bilo bi bolje i ucinkovitije da joj kroz jedno mjesec dana kapas na hranu pa onda napravis pauzu. Neprestanim davanjem vitamina mozes uzrokovati hipervitaminozu. Zato bi bilo bolje da kupis posebne vitamine za gmazove na kojima pise koliko se tocno doziraju i koliko je potrebno raditi pauzu da ne predoziras zivotinju.

Regularni član
Regularni član

See User information
Dobro nabavi cu joj prave vitamine... nasao sam u jednom pet shopu vitamnie tacno za sumske kornjace. Trebalo bi da tu bude svega... cena im je oko 6e po bocici... Trebalo bi da bude kvalitetno. Vlazenje cu resiti tako sto cu manje vode ubacivati u posudicu. A sto se tice kamenja nisam mislio na sljunak kao kamenje i pesak nego cisto kamenje velicine sljive npr...

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
To mozes, no kornjaca nece imati apsolutno nikakve koristi od toga, bolje manji travnjak kao sto sam rekao.

Regularni član
Regularni član

See User information
Onda ce biti travnjak... kamenje sam hteo iz razloga da bazencic bude u kamenju iz razloga sto on mogo vode izbacuje jer stalno ulazi i izlazi... Cak sam mislio da uzmem kamencice za vodene one sarene da stavim oko bazena. Travnjak cu mu mali ubaciti sigurno jer ce to sve i lepo da izgleda a ima i koristi...

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum