Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: cancara u stanu |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Sad tek vidim da onaj link sta sam dao za treset nije radio: LINK
Inace, ovaj jedan komad je oko 4 eura tu kod nas tako da si dosta povoljno prosao.
Pisano: 08.02.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Na pocetku se blok mora ubaciti u kantu sa par litara vode da se napuhne, no s vremenom ce ti se posusiti. Nemoj je vise vlaziti dok je mokra, kornjaca treba zivjeti na 30-50% vlage. Sad par dana joj nece biti nista dok se to malo ne posusi, no inace previse vlage moze uzrokovati truljenje (nekrozu) oklopa. Kod konacnog smjestaja gledaj da podloga bude dovoljno duboka da se cijela odrasla kornjaca moze ukopati.
U principu joj mozes staviti vece kamenje kada ce biti vani koje ce se na suncu zagrijati pa ce kornjaca i nakon zalaska sunca imati izvor topline. No sljunak i pijesak bolje nemoj stavljati da ne bi zavrsio u probavi ili kornjaci u ocima. Rađe joj 1/3 napravi travnjak. Opcenito bi bilo dobro zasaditi bilje koje kornjaca moze jesti u smjestaj. Kapi nemoj neprestano davati. Bilo bi bolje i ucinkovitije da joj kroz jedno mjesec dana kapas na hranu pa onda napravis pauzu. Neprestanim davanjem vitamina mozes uzrokovati hipervitaminozu. Zato bi bilo bolje da kupis posebne vitamine za gmazove na kojima pise koliko se tocno doziraju i koliko je potrebno raditi pauzu da ne predoziras zivotinju.
Pisano: 10.02.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Dobro nabavi cu joj prave vitamine... nasao sam u jednom pet shopu vitamnie tacno za sumske kornjace. Trebalo bi da tu bude svega... cena im je oko 6e po bocici... Trebalo bi da bude kvalitetno. Vlazenje cu resiti tako sto cu manje vode ubacivati u posudicu. A sto se tice kamenja nisam mislio na sljunak kao kamenje i pesak nego cisto kamenje velicine sljive npr...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
To mozes, no kornjaca nece imati apsolutno nikakve koristi od toga, bolje manji travnjak kao sto sam rekao.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Onda ce biti travnjak... kamenje sam hteo iz razloga da bazencic bude u kamenju iz razloga sto on mogo vode izbacuje jer stalno ulazi i izlazi... Cak sam mislio da uzmem kamencice za vodene one sarene da stavim oko bazena. Travnjak cu mu mali ubaciti sigurno jer ce to sve i lepo da izgleda a ima i koristi...
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.