Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Novi poklopac |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
imam ja doma neki lak za prefarbat protiv vlage ali sam bio lijen po nisam (:
Pisano: 14.06.2010
|
|||
Exit light
Enter night Take my hand We're off to never-never land |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
mislila sam na neonku kao što je na akvarijima za ribe jer bih napravila identičan poklopac sa rupom za sunčanje koja iznad ima lampu za sunčanje
zar nije mediapan ono od čega se radi namještaj? ne bih htjela da je poklopac jako težak da ne skrši mene pri manipuliranju, ili akvarij.. ;) možda odlučim i za pleksi koji ima poporečna pojačanja jer bi se inače savio..iako, možda bi se i ovako savio...hm
Pisano: 18.06.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Potrosnja standardne neonke ovisi o tome da li koristis klasicnu elektromagnetsku ili modernu elektronsku prigusnicu koja se puno manje grije i pritom manje trosi...
Da, rijec je o istom materijalu, samo sto su ovo tanke ploce od par mm bez glazure pa su cak i lakse od OSB ploca. Ali pri koristenju medijapana ili sper ploca je potrebno raditi konstrukciju od letvica koje bi to sve drzale skupa. Ako zelis bas ovakav poklopac onda je OSB definitivno najbolji izbor.
Pisano: 21.06.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
e morat ću onda pofotkati rasvjetu koju imam pa da mi kažeš jel to potrošač ili štedljivac..vidišš tko bi rekao da je to tako...
svaka čast na informaciji budući inžinjeru ;) danas sam gledala u nova forma komade pleksija pa sam skužila da su oni kao poklopac dobri eventualno za kozičnjake od 25litara ;)
Pisano: 28.06.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Nije to nikakva mudrost. Klasicne prigusnice mozes lako prepoznati (na slici 4 u pozadini), obicno imaju samo 2 spojne zice i relativno su teske. Uz njih se obavezno mora instalirati starter (to su ovi mali plasticni cilindri) koji se mijenja prilikom svake promjene neonke.
Skroz naprijed je jedna mala elektronska prigusnica, ova se s jedne strane spaja na napajanje, a ostale 4 zice idu na prikljucke neonke. Ako imas tvornicki poklopac najvjerovatnije je unutra instalirana elektronska. I da treba napomenuti da klasicna prikusnica kosta par desetaka kn, dok je elektronska skuplja (100-200 kn).
Pisano: 08.07.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
da, ja imam doma obične prigušnice znam sigurno jer se na jednu vrlo često spečem jer ima diy poklopaca tipa alanford
;) tnks
Pisano: 08.07.2010
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.