Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: ljustenje oklopa |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Sacekaj da se javi neko iskusniji, ali koliko znam ja ne smes joj skidati prstima.
Pisano: 02.06.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Najbolje je pustiti da plocice same otpadnu, jer skidanjem na silu mozes ostetiti oklop i ozlijediti kornjacu. Plocice (rubne) se skidaju na silu samo ako se pocnu urezivati u noge i vrat. Nepravilno ljustenje koji put zna biti indikator nedostatka vitamina u prehrani (glavni je vitamin E). Ne mora te brinuti da ce doci do truljenja oklopa, talozenje ljusaka na oklopu je sasvim prirodna stvar. Nekim plocicama trebaju mjeseci, pa cak i godine da otpadnu, imaj strpljenja i ne brini.
Pisano: 03.06.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
nisam mu skidala na silu, nego samo malo pritiskala noktom tako da se zracni jastuk prosiri.
brine me da alge ne udju ispod plocica i da ne dodje do truljenja oklopa :/ hocu li mu dat vitamine? imam JBL TerraVit fluid. nisam mu ih cesto davala jer sam se bojala da ga ne predoziram.
Pisano: 03.06.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ne razumijem zasto te toliko brine ta nekroza, ne dođe do toga tako jednostavno kada kornjacu drzis pravilno. A ulazak zraka, vode i ostalih necistoca pod plocice zapravo pomaze pri ljustenju.
Uz pravilnu prehranu dodatni vitamini u principu nisu nuzni. Vazno je pridrzavati se uputsva i nakon sto potrosis jednu dozi napraviti pauzu od 3-4 mjeseca. U trenutnoj situaciji davanje vitamina ne bi imalo direktan efekt, ali bi mozda pomoglo kod buducih ljustenja.
Pisano: 04.06.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
previse sam takvih slucajeva vidjela na turtleforum.com i zato sam mislila da je shell rot dosta cest :/
ne pomaze ni moja blago hipohondarska narav :D
Pisano: 04.06.2010
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.