Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Smještaj kornjača |
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
i to mora da stoji u ogradjenom delu akvarijuma?
Pisano: 19.05.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
odlučio sam se pozabaviti izradom novog akvarija , ovo je slika kako sam si ja to zamislio , e sada pomozite mi oko filtracije za ovakav akvarij ... prijedlozi
I još jedno pitanje dali na kopno staviti pijesak ili nešto drugo ...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Citiraj:
Da takav sam akvarij kupio kada sam kupovao kornjače ( to je bio najbolji što su imali ) , ima odvojeni dio u koji je kao predviđen smještaj filtera ... a samo poklopac toga dijela služi kao kopno . Dosta bezveze jer zauzima samo prostor ali znao sam da je to tako i tako privremeno riješenje Evo našao sam sliku na netu takvog akvarija
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Problem je u tome sto akvarijska vata nije trajni filtracijski medij nego jednokratni, s vremenom se raspadne i moras je baciti. A kada ju bacis s njom bacas i dragocjene bakterije za biolosku filtraciju kojima treba 2-3 mjeseca da se uopce nastane u medij. Zato je filtracija sa vatom uzasno losa. Vata se obicno koristi u filterima kao posljednji stadij za najfiniju mehanicku filtraciju. Filter mediji se zbog ocuvanja navedenih bakterija moraju prati u staroj akvarijskoj vodi. Citiraj:
Plan je dobar, samo sto ce ti kasnije biti zao sto nisi uzeo veci. Ako ces akvarij puniti do vrha morati ces nadograditi njegove stranice kako kornjace ne bi bjezale van, npr. ovako: Sto se tice filtracije najbolje bi bilo da uzmes vanjski kanisterski filter. To je najbolja, ali i najskuplja solucija. Na kopno mozes staviti pijesak cisto zbog uređenja.
Pisano: 21.05.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
kori ti je dobro rekao, isplati se investirati u dobar filter jer kornjače jako brzo rastu pa time sve više onečišćuju vodu pa se ona mora češće mijenjati a između izmjena voda često nije potrebne kvalitete što može uzrokovati razne bolesti...
ja sam za sadda odlučila imati unutarnji filter ali znam da mi uskoro ne gine neki jači i bolji a time i skuplji vanjski filter....
Pisano: 21.05.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
e da li bi mogao akvari s kornjacama drzati na balkonu
Pisano: 30.05.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
to nije baš najbolja ideja jer bi možda veći dio dana bio na suncu pa bi se voda previše grijala
možda je bolja ideja složiti joj neku veću plastičnu kutiju/lavor sa dijelom koji bi bio u hladu da se voda ne pregrijava...ja planiram i za svoju nešto slično napraviti da tijekom ljeta dio dana ipak provede na pravom suncu jer to je dobro i za njeno zdravlje..
Pisano: 30.05.2010
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.