Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: help.... |
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Vidi, ovo je forum za kopnene kornjace, imas iznad pise za vodene kornjace.
Sto se tice pitanja, nemoraju da spavaju zimski san, ali je neophodan ako zelis da ti kornjaca stekne potpunu polnu zrelost, tj ako je hoces pariti, a to opet samo po sebi stvara dodatne probleme i prohteve. Moj savet ti je, nepustaj kornjacu da spava zimski san ako 100% neznas sta radis i kako radis (moze ti uginuti). A to sto ti je pobegla, vrati je u akvarijum jer to nije propisan zimski san i nije propisno zapocet i nije kornjaca pripremljena za to, samo ce ti dehidrirati i uginuti. Moja kornjaca je stara dve i pol godine i nikad nije spavao zimski san. Jos jedan savet za kraj, pregledaj forume, naci ces brdo korisnih informacija i saveta kako da pravilno drzis i cuvas kornjacu. Pozdrav!
Pisano: 05.02.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
hvala......
Pisano: 06.02.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Zimski san ili hibernacija je u zatočeništvu jako teško izvediva i po meni nepotrena ako imaju normalne uvjete.Ovo za hiberniranje u pijesku nikad ćuo jer kornjača uzatočeništvu mora hibernirati u posudi sa vodom u prostoriji u kojoj se temperatura kreče oko 5 stupnjeva a tvoja je i pre mala,tj.premlada da bi hibernirala.
Pisano: 14.02.2008
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.